Ε,ναί λοιπόν..Ριψοκίνδυνος συνεργάτης της BODYTALK,βάζει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο,καί μόνο γιά εσάς,παίζει κορώνα-γράμματα την ζωή του,δοκιμάζοντας τροφές καί προτείνοντας συνταγές που μόνο ωφέλη μπορούν να σας δώσουν!Ιδού λοιπόν τί μας προτείνει..

Αυτή την εβδομάδα ανακάλυψα την ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ!Γνωστή και ως «φακή της Aιγύπτου», η κόκκινη φακή ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Έχει πιο «απαλή» γεύση από αυτήν της κοινής φακής και ετοιμάζεται πολύ πιο γρήγορα (χρειάζονται μόλις 15 λεπτά). Πώς σας ωφελεί. Eίναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Λόγω, επίσης, της χαμηλής περιεκτικότητάς της σε αδιάλυτες (σκληρές) φυτικές ίνες, είναι πιο εύπεπτη, ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο. Πώς θα την καταναλώσετε. Aν τη βράσετε καλά, είναι ιδανική για να την κάνετε πουρέ. Mπορείτε να την κάνετε και σούπα, ακολουθώντας την ίδια συνταγή με τις κλασικές φακές, ή να φτιάξετε με αυτήν υπέροχες εξωτικές σαλάτες. Πού θα τη βρείτε. Σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε μεγάλα σουπερμάρκετ.

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ. Θερμίδες – 116 Kcal / Yδατάνθρακες – 20,1 γρ. Φυτικές ίνες – 7,9 γρ. / ΠρωτεΪνες – 9 γρ. Aπλά σάκχαρα – 1,8 γρ. / Φυλλικό οξύ – 181 mg

Την πρώτη φορά που την έβρασα,νόμιζα οτι όλα πήγαν στραβά..Εβλεπα μπροστά μου κάτι σαν χυλό,σαν βελουτέ σούπα,πάντως λαθόλου αυτό το ΄σπυρωτό’ της κανονικής φακής.Κι΄ενώ έτοιμος ήμουν να την πετάξω,δοκιμάζω μία κουταλιά…Αυτό ήταν..παράδεισος!Μία εξωτική γεύση,καθόλου όμοια με τις άλλες φακές,καί έτοιμη σε ένα τέταρτο!Τις μαγείρεψα απλά με λίγο κρεμμυδάκι,αλάτι καί πιπέρι.Βεβαίως,όπως συστήνουν οι ειδικοί,αν τις αλέσετε,γίνονται καί καταπληκτικός πουρές!

Αντε..καλή σας όρεξη!

 

 

%d bloggers like this:
More in Διατροφή, Συνταγές, Υγεία
Κεφίρ το θαυματουργό – Μία τροφή οπλοστάσιο

Μετά από μακρόχρονες έρευνες και παρατηρήσεις, είναι πλέον καταγεγραμμένο και παραδεκτό ότι έχει τις εξής ιδιότητες: - Ρυθμίζει τον μεταβολισμό...

Close