Καλώς ή κακώς τα χρόνια περνούν και αφήνουν στο πέρασμά τους τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας. Καλό θα ήταν να προσέχουμε την διατροφή μας, την άσκηση και το νερό που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού και τον βοηθούν καθημερινά στην ανανέωσή του.

Εκτός από αυτά όμως, η φύση μας γέμισε με μαγικά συστατικά που μπορούν να γίνουν χέρι βοηθείας προς όφελος μας.
Μερικές μάσκες αντιγήρανσης:

  1. Μάσκα με σοκολάτα:
    είναι η πιο δημοφιλής από όλες τις μάσκες ομορφιάς και αυτό γιατί το κακάο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες και για την δράση του κατά της γήρανσης. Το κακάο περιέχει λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που τρέφουν το δέρμα.
    Ανακατέψτε κακάο σε σκόνη με μέλι , γιαούρτι και αλεύρι βρώμης μέχρι να γίνει ένα μείγμα, απλώστε το στην επιδερμίδα σας και περιμένετε μισή ώρα.
    Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
  2.  Γκρέιπφρουτ και sour cream:
    η μάσκα από γκρέιπφρουτ και sour cream είναι μια από τις ευκολότερες μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε. Επίσης είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις μικτές επιδερμίδες.
    Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα χυμού γκρέιπφρουτ με μερικές κουταλιές της σούπας sour cream και στη συνέχεια κάνετε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα και θα δείτε γρήγορα αποτελέσματα.
  3. Μάσκα λιναρόσπορου:
    2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
    2-3 κουταλιές σιτέλαιο
    1 κουταλιά δενδρολίβανο
    2-3 φύλλα δάφνης
    3-4 σταγόνες τριαντάφυλλο αιθέριο
    1 κουταλιά λιναρόσπορο
    1-2 σταγόνες ευκάλυπτου
    Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε ένα κλειστό βαζάκι, το βάζουμε σε εξωτερικό χώρο για μια εβδομάδα και 2 φορές την μέρα το ανακατεύουμε. Στο πέρασμα της εβδομάδος το σουρώνουμε και το διατηρούμε σε ένα μπουκάλι .
    Απλώνουμε στο πρόσωπό μας το βράδυ λίγο πριν κοιμηθούμε και αφήνουμε να δράσει.
 
%d bloggers like this:
More in Uncategorized, καλυντικά, Μυστικά, ομορφιά, φτιάξτο μόνη σου, φυσικά καλλυντικά
Πως να απαλλαγείτε από το ηλιακό έγκαυμα!

Οι φουσκάλες από το ηλιακό έγκαυμα είναι εξογκώματα στο δέρμα που προκαλούνται από την υπερβολική έκθεση στην επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία...

Close