Όταν άρχισα την διαδικασία για τα μαλλιά μου το έκανα  ως πείραμα,

περισσότερο για να πειστώ εγώ η ίδια για τις εντυπωσιακές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου για τις οποίες τόσες φορές είχα διαβάσει. Όσο παιρνούν τα χρονια προτιμώ τις φυσικές λύσεις και όχι τα χημικά προιόντα των κομμωτηρίων ή των σούπερ μάρκετ. Αγνοώ παντελώς τι βάζουν μέσα σε αυτά τα προιόντα. Στο μεταξύ εάν κρίνω από τα ολοένα και πιο ανησυχητικά στοιχεία των ερευνών για τις χημικές προσμίξεις των καλλυντικών με καρκινογόνα υλικά αγνώστου προελέυσεως , έχω ακόμα έναν σοβαρό λόγο να τα αποφεύγω. Και οπωσδήποτε δεν αγνοώ και το κόστος αυτών των σκευασμάτων το οποίο είναι ασύγκριτα υψηλότερο απο την τιμή του αμυγδαλέλαιου, το οποίο προμηθεύομαι από το γειτονικό βοτανοπωλείο στη τιμή των 3 ευρώ! Τώρα πια το συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

  • Τι κάνω:Αφού λουστώ, βάζω στα δάχτυλα μου αμυγδαλέλαιο και μετά κάνω με αυτό μασάζ στο δέρμα του κρανίου. Είναι τόσο απλό!
  • tip: Επίσης στο ξέβγαλμα λούζω τα μαλλιά μου με τσάι απο φύλλα καρυδιάς. Έχουν  δώσει στην τρίχα περισότερη δύναμη, αντοχή και στιλπνότητα. (καμιά φορά βάζω και άλλα βότανα μέσα στο αφέψημα των φύλλων καρυδιάς:όπως δενδρολίβανο ή δάφνη). Επίσης και αυτά τα βότανα κάνουν τα μαλλιά δυνατά και πλούσια. Όμως θα τα σύστηνα μόνο για μελαχρινές σαν και μένα, γιατί έχουν την τάση να σκουραίνουν και το χρώμα των μαλλιών. Ειδικά το δενδρολίβανο καλύπτει τις άσπρες ρίζες εξαιρετικά!
  • Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να γίνουν τα μαλλιά μου πλουσιότερα και μακρύτερα. Η εντυπωσιακή διαφορά ήταν αισθητή σε λιγότερο απο δύο μήνες.
  • Για τέλεια φόρμα και στυλ. Μπύρα! Είναι εξαιρετικό τονωτικό που βοήθησε πολύ ως μάσκα μαλλιών την γνωστή μας Κλεοπάτρα. Απο τότε μέχρι σήμερα κάνει την δουλειά της υπέροχα! Δοκιμάστε την! Σε εμένα κατάργησε όλα τα τζέλ και τα προιόντα στυλιζαρίσματος.
  • Για λάμψη και στιλπνότητα στα ξηρά η σγουρά μαλλάκια: Βάζω στις άκρες των μαλλιών μου ενώ ακόμα είναι βρεγμένα ένα μείγμα ελαίων απο αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο και βούτυρο κακάο για να μυρίζουν υπέροχα και να φαίνονται υπέροχα. Αν έχετε ίδια μαλλιά με τα δικά μου σγουρά και ξηρά, σας το συστήνω. Μια φορά εγώ δεν θα επέλεγα πλέον άλλη φροντίδα για τον εαυτό μου και έχω πλέον ακυρώσει όλα τα ακριβά καλλυντικά του εμπορίου που δημιουργούν ψεύτικες ανάγκες και ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας χωρίς λόγο. Για παράδειγμα παίρνεις μια μάσκα μαλλιών η οποία υπόσχεται θαύματα και μετά σου συστήνει η ίδια εταιρεία και άλλο προιόν για να απαλλαγείς απο τα υπολλείματα αυτής της μάσκας!
  • Extra πληροφορίες: Αξίζει να υπενθυμίσω ότι το αμυγδαλέλαιο, είναι εξαιρετικό για τις ρυτίδες των ματιών, για την φροντίδα του σώματος, των χεριών, αλλά και σαν βάση για την δημιουργία δικών σας κρεμών. Μπορείτε να το προσθέσετε μέσα στο σαμπουάν σας, (μερικές σταγόνες) μέσα στο κρεμοσάπουνο για επιπλέον φροντίδα, ή μέσα στην κρέμα σώματος που προμηθεύεστε.
%d bloggers like this:
More in ομορφιά
Λάδι για σύσφιξη στήθους και σώματος.

Θα χρειαστείτε: 2 κ.σ. λάδι αργκάν 2 κ.σ. ηλιέλαιο 2 κ.σ. καστορέλαιο 2 κ.σ. σιτέλαιο 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα...

Close