Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Οι κρυφές πηγές
Εκτός από συστατικό σε καλλυντικές φόρμουλες, το υαλουρονικό οξύ το συναντάμε και σε συμπληρώματα διατροφής και σε τροφές. Έρευνες που έγιναν σε ένα χωριό της Ιαπωνίας σχετικά με τη μακροζωία και την καλή φυσική κατάσταση και υγεία των κατοίκων του, που δεν παρουσίαζαν προβλήματα αρθρίτιδας, έδειξαν ότι οι άνθρωποι εκεί διατηρούσαν υψηλά επίπεδα υαλουρονικού οξέος στο σώμα τους λόγω της ποσότητας που προσλάμβαναν μέσα από το διαιτολόγιό τους. Η διατροφή τους, δηλαδή, ήταν πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, που είναι καλές πηγές γλυκοζαμινογλυκάνων (δηλαδή υαλου­ρονικού οξέος) – καλύτερες πηγές είναι η γλυκοπατάτα και τα παντζάρια, τα φασόλια σόγιας και τα υποπροϊόντα τους. Άλλη φυσική πηγή γλυκοζαμινογλυκάνων είναι το κρέας, αρκεί να επιλέγετε κομμάτι που βρίσκεται κοντά σε μέρη συνδετικών ιστών, όπως το μοσχαρίσιο «ποντίκι» και το μπούτι του κοτόπουλου.

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ.

Ο φυσικός φύλακας

«Το υαλουρονικό οξύ είναι θεμε­­λιώδες στοιχείο του κυρίως δέρματος (που είναι γνωστό και ως χόριο) και παράγεται από τους ινοβλάστες. Πρόκειται για μια φυσική υδρόφιλη ουσία (μια γλυκοζαμινογλυκάνη) που βρίσκεται στους συνδετικούς ιστούς και στις αρθρώσεις, όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Γι’ αυτό και εκτός από μόριο συγκράτησης υγρασίας και ρυθμιστής ενυδάτωσης του δέρματος, παίζει καθοριστικό ρόλο στην επούλωση τραυμά­των εξαιτίας της αντιφλεγμο­νώδους δράσης του», εξηγεί η κ. Λία Παπαθανάκου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός».

πηγή: www.vita.gr

More in Γυναίκες, Διατροφή, Θεραπείες, ομορφιά
hair4
Ένα γρήγορο μυστικό για επανόρθωση των σπασμένων ταλαιπωρημένων μαλλιών

Για τα σπασμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά, λάδι  jojoba Mία φορά την εβδομάδα, πριν το λούσιμο, περάστε λάδι jojoba πάνω στα μαλλιά σας...

Close