Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Οι Γαλλίδες προσεγγίζουν το θέμα της ηλικίας υιοθετώντας μία διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με τις γυναίκες άλλων πολιτισμών, η οποία δεν έγκειται μόνο στη διατροφή και την περιποίηση της επιδερμίδας αλλά σε μία στάση αυτο-αποδοχής.

Στη Γαλλία μια γυναίκα ηλικίας 40-50 ετών εξακολουθεί να θεωρείται γοητευτική. Αισθάνεται άνετα, φροντίζει τον εαυτό της και δεν προσποιείται ότι είναι ακόμα νέα.

Αν υιοθετήσετε μερικές από τις παρακάτω αρχές στην καθημερινότητά σας, όπως ακριβώς κάνουν οι Γαλλίδες, θα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε με ένα πιο διαφορετικό τρόπο τον εαυτό σας.

Free-shipping-platform-pumps-2013-fashion-black-white-sandals-for-women-shoes-woman-color-block-chunky

  • Εστιάστε στα μαλλιά και τα παπούτσια

Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια σε συνδυασμό με ένα όμορφο κούρεμα μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο υγιής και ελκυστική. Το πρώτα πράγμα που παρατηρούν οι άλλοι πάνω σας είναι τα μαλλιά σας, έπειτα το χαμόγελο και τα παπούτσια σας. Ένα ζευγάρι παπούτσια δεν χρειάζεται να είναι ακριβό αλλά άνετο, ώστε να σας δείχνει λαμπερή και ξεκούραστη.

Το σχήμα του προσώπου αλλάζει ανάλογα με την ηλικία. Για παράδειγμα, ένα οβάλ πρόσωπο μπορεί να γίνει πιο στρογγυλό ή τετράγωνο με την πάροδο του χρόνου. Προσαρμόστε το κούρεμα, το χτένισμα και το χρώμα των μαλλιών σας στην ηλικία που σας αντιστοιχεί.

  • Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να καθυστερήσουμε τη γήρανση της επιδερμίδας μας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε μακριά από τον ήλιο, να μειώσετε την έκθεσή σας στα τσιγάρα και τη ρύπανση του αέρα και να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχουν αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα σας.

fresh-avocado-fruit

Ορισμένες τροφές φιλικές για την επιδερμίδα είναι οι εξής:

-Το σπανάκι αποτελεί πηγή της αντιοξειδωτικής λουτεΐνης, η οποία αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων.
-Τα στρείδια βοηθούν στην εξαφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια εάν προκαλούνται από έλλειψη σιδήρου ή βιταμίνης Β12.
-Το αβοκάντο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των κηλίδων του δέρματος.
-Οι μπανάνες εμποδίζουν την κατακράτηση των υγρών, περιορίζοντας το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.
-Το νερό βοηθά το σώμα να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του, απομακρύνει τα απόβλητα και τις τοξίνες από τον οργανισμό μας και συμβάλλει στην ισορροπία της υγρασίας του δέρματος, διατηρώντας το ελαστικό και μαλακό.

  • Γυμναστείτε περπατώντας

Στις περισσότερες Γαλλίδες δεν αρέσει η άσκηση στο γυμναστήριο. Το καθημερινό σας πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει30 έως 60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας, από το να περπατάτε μέχρι να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες. Η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή μάζα, τη δύναμη, την ταχύτητα του μεταβολισμού και την ποιότητα του ύπνου, ενώ συγχρόνως μειώνει την κακή χοληστερόλη, τις διαλείψεις της μνήμης και την αρτηριακή πίεση.

30-beauty-tips

  • Αποφύγετε το υπερβολικό μακιγιάζ

Το υπερβολικό μακιγιάζ καθώς μεγαλώνουμε μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε πιο άσχημες παρά όμορφες.Το μολύβι των φρυδιών, το eye-liner και οι φωτεινές αποχρώσεις είναι καλό να αποφεύγονται. Επιπλέον, η μάσκαρα σε μεγάλες δόσεις μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται γερασμένα. Λίγο lip-gloss,μικρή ποσότητα make-up και λίγο ρουζ είναι ιδανικά για ένα όμορφο και υγιές αποτέλεσμα. Επίσης, μία σκιά ματιών σε ουδέτερο χρώμα με ιριδίζοντα στοιχεία θα φωτίσει το βλέμμα σας.

  • Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες

Μία από τις μεγαλύτερες αυταπάτες μας είναι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να τρώμε όπως όταν ήμασταν νέες. Το μυστικό είναι να προσαρμόσετε τη διατροφή σας στην ηλικία σας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά για κάθε φάση της ζωής σας.

http://www.infokids.gr

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές Έλαια, Αιθέρια Έλαια Για Αντιγήρανση http://www.mystikavotana.gr

Tagged with:
 
More in Γυναίκες, ομορφιά, στυλ
besteyeshadowbrowneyesmakeupbecomegorgeous2
Τι χρώμα σκιά να προτιμάτε αν έχετε καστανά μάτια και λευκή επιδερμίδα

ΣΕ αυτή την περίπτωση είστε απ’ τις τυχερές που μπορούν να εφαρμόσουν ό,τι χρώμα σκιά επιθυμούν, αρκεί να ταιριάζει χρωματικά...

Close