Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Η Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη, Life & Relationship Coach σε βοηθάει να βάλεις μια τάξη στη σχέση σου σε 2013 δευτερόλεπτα!!!

Βλέπεις τη σχέση σου να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Θέλεις να κάνεις κάτι να διορθώσεις την κατάσταση αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Κι όμως, υπάρχει άμεση απάντηση και είναι σχετικά απλή αν είσαι έτοιμη να κάνεις την αλλαγή στη ζωή σου σε μόλις …2013 δευτερόλεπτα!  

Όσο κι αν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου σε αδικεί ή η ζωή σε αδικεί, η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που μπορεί να σε αδικήσει είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Οι άλλοι… δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να «απαντούν» ή να «αντι-δρούν» στις δικές σου επιλογές και στη δική σου στάση. 

Αν αποφασίσεις ότι “Φτάνει πια!” τότε είσαι έτοιμη να εστιάσεις στο “εδώ και τώρα”, δηλαδή στην πραγματική αιτία των προβλημάτων σου και να ξεκινήσεις την ανατροπή αρχίζοντας από σένα την ίδια. Αυτό που είσαι μέσα στη σχέση, αν αλλάξει, μπορεί να φέρει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο τελικό αποτέλεσμα και να ανατρέψει κάθε κατάσταση!

Είναι ανθρώπινο να θεωρούμε ότι κάποιος εξωτερικός παράγοντας ή ακόμα περισσότερο ο σύντροφός μας κάνει λάθη και τελικά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ 

Τα κακά νέα είναι ότι όσο κι αν το θέλεις, τον σύντροφό σου δεν μπορείς να τον αλλάξεις. Βασικά (και να το έχεις πάντα στο μυαλό σου) κανέναν άνθρωπο δεν μπορείς να αλλάξεις.  

Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείς να αλλάξεις εσένα την ίδια! Πόσο εύκολα; Πόσο γρήγορα; Αυτά είναι τα ακόμη καλύτερα νέα. Άμεσα!

Όταν τίποτα άλλο δεν δουλεύει, επικέντρωσε την προσοχή σου στο μοναδικό πράγμα που μπορεί να δουλέψει κι αυτό είναι ΕΣΥ η ίδια!

Έχεις παίξει ποτέ σκάκι; Αν όχι, μην ανησυχείς, θυμήσου οποιοδήποτε παιχνίδι έχεις παίξει ποτέ. Κάθε φορά που παίζεις με ένα συγκεκριμένο στιλ, είσαι προβλέψιμη από τους συμπαίκτες σου. Γνωρίζουν ήδη την επόμενη κίνησή σου και τον τρόπο σκέψης σου. Το παιχνίδι… επαναλαμβάνεται όπως και το τελικό αποτέλεσμα. Πέρα από βαρετό, το αποτέλεσμα συνήθως είναι απαράλλακτα ίδιο και τελικά ποιος θέλει να παίζει σε ένα παιχνίδι που ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;  

ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ, αν εκείνο το πιόνι το μετακινήσεις με διαφορετικό τρόπο, ο συμπαίκτης σου θα αναγκαστεί να “απαντήσει στην κίνησή σου με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έτσι δεν είναι;  

Εκεί είναι που ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!!! 

Πάμε όμως πάλι πίσω στο «παιχνίδι» της αγάπης. Αναρωτήσου και απάντησε στον εαυτό σου. Το ρόλο έπαιξες εσύ η ίδια και επέτρεψες στο παιχνίδι της αγάπης να πάρει αυτήν την τροπή; Ποια είσαι πραγματικά; Ποιες είναι οι δυνάμεις που έχεις; Που είσαι ανταγωνιστική;  

Τώρα είναι η στιγμή που χρειάζεται να ξαναθυμηθείς τα δυνατά σου σημεία και μετά να τα χρησιμοποιήσεις με συνείδηση. Ο εαυτός σου, η ταυτότητά σου και οι δυνάμεις σου δεν έχουν εξαφανιστεί, ίσως όμως με το πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκαν και… “θάφτηκαν” κάτω από γεγονότα, καταστάσεις, συμβάντα και πεποιθήσεις που σου “φόρεσαν” οι άλλοι. Αναλογίσου τα χρόνια που πέρασαν και δες πως έφτασες στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα. Η διαδικασία της ενθύμησης της αλήθειας σου και των πραγματικών αξιών που έχεις θα σε αναζωογονήσει. Οι αξίες σου, τα ταλέντα σου, το έντστικτό σου και δυνατότητές σου παραμένουν δικά σου, δεν χάθηκαν ποτέ… απλά ξεχάστηκαν στη ροή των πραγμάτων. 

 ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ; ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ… 

Κάνε μια απλή άσκηση. Θα χρειαστείς χαρτί, μολύβι και λίγη ώρα ησυχίας. Έτοιμη; 

Η ζωή μας είναι γεμάτη άγχος. Όλοι τρέχουμε να προλάβουμε τις υποχρεώσεις και τα «πρέπει» της κάθε ημέρας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι εύκολο να χάσουμε τον στόχο, εκείνα που θαυμάζουμε και θα θέλαμε να είμαστε ως άνθρωποι. 

Μπορείς να ξαναθυμηθείς ποιες είναι εκείνες οι ποιότητες που θα ήθελες να βιώνεις καθημερινά στη ζωή σου; Στην άσκηση αυτή το ζητούμενο δεν είναι να γίνεις κάποια που δεν είσαι στην πραγματικότητα, αλλά να επιλέξεις κάποια σημαντικά στοιχεία που θέλεις να βιώνεις στην καθημερινότητά σου.  

ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΟΛΥΒΙ, ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ… 

Επίλεξε 3 ανθρώπους που θαυμάζεις 

 Βήμα 1 

Γράψε τα ονόματά τους. Μπορεί να είναι συγγνείς, φίλοι ή κάποιοι άνθρωποι που έχεις θαυμάσει ή έχεις ακούσει για εκείνους από βιβλία, τηλεόραση, περιοδικά κλπ. (Διάρκεια άσκησης 3 λεπτά). 

Βήμα 2 

Στη συνέχεια γράψε κάτω από το κάθε όνομα τα 5 στοιχεία (ποιότητες /αξίες) που περιγράφουν τι είναι αυτό που θαυμάζεις σε αυτούς τους ανθρώπους. (Διάρκεια άσκησης 10 λεπτά).

Έτοιμη; Πάμε. 

Όταν γεννήθηκες, ήρθες στη ζωή με όλα τα εργαλεία και τα στοιχεία που χρειαζόσουν για να γίνει αυτό το οποίο θέλεις. Με την πάροδο του χρόνου όμως κάποιες αρνητικές σκέψεις ή επικρίσεις άλλων ανθρώπων του κοντινού σου περιβάλλοντος σε γέμισαν με αρνητικές εικόνες για τον εαυτό σου και ξέχασες το λόγο για τον οποίο ήρθες αλλά και τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.  

Ο στόχος σου είναι να ξαναθυμηθείς όλα εκείνα που κάποτε για σένα ήταν ξεκάθαρα και αληθινά. Οι τρεις άνθρωποι που σημείωσες στη λίστα σου και οι ποιότητες/αξίες που έχουν και σε κάνουν να τους θαυμάζεις μπορούν να σε βοηθήσουν να θυμηθείς όλα εκείνα που θα ήθελες να βιώνεις στην καθημερινότητά σου. 

Βήμα 3

Δες προσεκτικά τις σημειώσεις σου και επίλεξε ποια κοινά χαρακτηριστικά έχεις με εκείνους, ακόμα κι αν αυτές οι ποιότητες δεν είναι πλέον εμφανείς στη ζωή σου. (Διάρκεια άσκησης 5 λεπτά)  

Βήμα 4

Πάρε μια καινούρια κόλλα χαρτί και δημιούργησε δυο στήλες / λίστες. 

Στην αριστερή στήλη γράψε «Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήμουν…» και στη δεξιά στήλη γράψε «Στην πραγματικότητα είμαι…». Περιέγραψε τι θα ήθελες να είσαι σε έναν ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και μετά στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε σχέση με την Υγεία σου και το Σώμα σου, το Επάγγελμά σου, τη Σχέση σου, την Κοινωνική Ζωή σου και τους Φίλους, την Πνευματικότητά σου, τα Συναισθήματά σου, την Οικονομική σου κατάσταση και τέλος τη Συμμετοχή σου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο (Φιλανθρωπία).

 (Διάρκεια άσκησης 15 λεπτά). 

Τέλος στο γραπτό μέρος της άσκησης! Μολύβια κάτω. Συνολικός χρόνος άσκησης 

33 λεπτά (δηλαδή 2013 δευτερόλεπτα). ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ορίστε! Έχεις μπροστά σου την αληθινή εικόνα αυτού που θα ήθελες να ζεις σε σχέση με την πραγματική σου ζωή.

Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή! 

Επιλέξε 3 πράγματα που μπορείς να αλλάξεις τώρα! Επίλεξε συνειδητά και δεσμεύσου ότι από αυτή τη στιγμή, θα κάνεις την ιδανική εικόνα αληθινή. Θα αλλάξεις τον εαυτό σου ώστε να πάρεις τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από τη ζωή και τη σχέση σου. Έχεις μπροστά σου τη συνειδητή χαρτογράφηση, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις διαδρομές που χαράζεις εσύ η ίδια μέσα σε 2013 δευτερόλεπτα.

Δεν είναι πια χαοτικό ή περίπλοκο! Είναι συγκεκριμένο. Βρες τουλάχιστον 3 τρόπους για να δημιουργήσεις τη νέα επιλογή σου και βάλε σε εφαρμογή τη δέσμευσή σου! 

Καλή επιτυχία!!!

 

www.tlife.gr

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια Αιθέρια έλαια www.mystikavotana.gr

 

More in Γυναίκες, Σχέσεις, ψυχολογία
ψυχικό τραύμα
Βιώσατε ένα ψυχικό τραύμα;

Από τη Λιζέττα Σταύρου travma-bigΌλοι κάποια στιγμή της ζωής μας θα βιώσουμε ένα ψυχικό τραύμα, όπως για παράδειγμα, το θάνατο...

Close