Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Για μια πραγματικά ιδιαίτερη εμπειρία στο κρεβάτι, μείωσε λίγο την ταχύτητά σου και απόλαυσε το. 

Όταν νιώθεις έντονη σεξουαλική επαφή με κάποιον, είναι δελεαστικό να σκίσετε τα ρούχα σας και να πιάσετε αμέσως «δουλειά». Όμως, το να αφιερώσεις χρόνο για να απολαύσεις την εμπειρία έχει μεγάλα οφέλη στην απόλαυση. «Όταν απασχολείς το σώμα και το νου σου στο κρεβάτι, νιώθεις πιο χαλαρή, πιο κοντά στο σύντροφό σου και μεγαλύτερη διέγερση – και αυτά σε οδηγούν σε καλύτερο σεξ» τονίζει ο Κώστας Ρωμανός, ψυχοθεραπευτής σεξολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Σεξολογικής Εταιρίας. «Επιπλέον, όταν κάνεις αργά βήματα, καθυστερείς τον οργασμό, οπότε, όταν τελικά φτάνεις στην κορύφωση, θα τον νιώσεις πολύ πιο έντονα». Αυτές είναι οι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να παρατείνεις την πράξη. 

Πριν το σεξ 

Στείλε του μήνυμα Ετοιμάσου από το πρωί τροφοδοτώντας τον με ένα σέξι μήνυμα ή e-mail: «Τι θα μου κάνεις αργότερα;» ή «Ανυπομονώ να σε γδύσω όταν γυρίσεις σπίτι» (απλώς φρόντισε να μην είσαι πολύ περιγραφική – δεν ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να το δει). Σύμφωνα με τον Ίαν Κέρνερ, Ph.D., συγγραφέα του She Comes First (Έρχεται πρώτη), «Η διαδικασία του γραψίματος ενεργοποιεί τη φαντασία με τρόπους που δεν μπορεί να το κάνει κανένα άλλο αισθητήριο μέσο. Το γράψιμο σε αναγκάζει να συμπληρώσεις τα κενά και να δημιουργήσεις τις δικές σου εικόνες. Ο συνδυασμός των λέξεων αυτού που γράφει και της ερμηνείας εκείνου που διαβάζει είναι στην ουσία μια μορφή σεξ από μόνη της». Επιπλέον, με το να του λες τι σχεδιάζεις να του κάνεις το βράδυ, θα σε έχει στο μυαλό του όλη μέρα. 

Χαλάρωσε Για να διεγερθείς, πρέπει να απενεργοποιήσεις την αμυγδαλή, το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει το φόβο και το άγχος. Περίπου μία ώρα πριν από την ώρα που σκοπεύεις να κάνεις σεξ, απόλαυσε ένα ζεστό αφρόλουτρο για να χαλαρώσεις το μυαλό σου και να αφυπνίσεις τις νευρικές απολήξεις σου – η ζεστή θερμοκρασία του νερού θα αυξήσει την αιμάτωση της επιφάνειας του δέρματος, κάνοντας ολόκληρο το σώμα σου πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα. Πλύσου με σαπούνι με άρωμα αγγουριού (σε έρευνες αναφέρεται ότι το άρωμά του είναι διεγερτικό) και έπειτα άκουσε την αγαπημένη σου μουσική. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι με το άκουσμα γνωστών μελωδιών μειώνεται το άγχος και η πίεση. «Η συναισθηματική αντίδραση που έχουν οι άνθρωποι όταν ακούν μουσική, την οποία γνωρίζουν απέξω, προκαλεί βαθιά χαλάρωση,υποστηρίζει ο Τζορτζ Στεφάνο, επικεφαλής της μελέτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια του σεξ 

Ξεκίνα με μια δόση αισθησιασμού Υιοθέτησε μια σειρά ασκήσεων σχεδιασμένων να αυξάνουν την εμπιστοσύνη και τη διέγερση χωρίς να ακουμπά ο ένας τα γεννητικά όργανα του άλλου. «Ο στόχος είναι να χαλαρώσετε και να αναπτυχθεί η οικειότητα» γράφει η ψυχολόγος και σεξοθεραπεύτρια Αρλίν Γκόλντμαν, Ph.D., συγγραφέας του Secrets of Sexual Ecstasy (Μυστικά της σεξουαλικής έκστασης). Η ίδια προτείνει να γδυθείτε και μετά να παίξετε εναλλάξ για 10 λεπτά ο καθένας το δότη και το δέκτη, ερεθίζοντας ο ένας τον άλλο παντού εκτός από τη γενετήσια περιοχή. Μην επικεντρώνεσαι τόσο στο πώς τον κάνει να νιώθει το άγγιγμά σου, αλλά στο πώς νιώθεις εσύ αγγίζοντάς τον. Χάιδεψε απαλά το στήθος και τα χέρια του, φίλησέ τον γύρω από τη βουβωνική χώρα και πέρασε τα δάχτυλά σου από τα μαλλιά του. Όταν έρθει η σειρά του να σε αγγίξει, ζήτησέ του να γλείψει το εσωτερικό των μηρών σου, να τρίψει τη μέση και τα πέλματά σου και να φιλήσει το λαιμό σου.

Δώσε βάση στα προκαταρκτικά Είναι σημαντικό κομμάτι του αργού σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως τα ζευγάρια βιάζονται. Παράτεινέ τα σταματώντας για να φιληθείτε, να μοιραστείτε μια φαντασίωση ή να ανταλλάξετε μηνύματα. Μια άλλη εναλλακτική: το διάλειμμα για να κάνετε στοματικό έρωτα ο ένας στον άλλο, μέχρι να φτάσετε κι οι δύο στην κορύφωση – κι έπειτα ξεκινήστε ξανά.

Κοιταχτείτε στα μάτια. Έτοιμοι για την πράξη; Επιλέξτε μια στάση που σας βοηθά να κοιτάτε ο ένας τον άλλο στα μάτια, όπως η ιεραποστολική ή με τη γυναίκα από πάνω, μ’ εκείνον να είναι καθιστός και να σε κοιτά. Οι στάσεις με τις οποίες ο ένας βλέπει το γυμνό κορμί του άλλου αυξάνουν τη διέγερση πολύ γρήγορα, ενώ αυτές που εμπλέκουν την επαφή με τα ματιά αυξάνουν την οικειότητα και τείνουν να αυξάνουν πιο σταδιακά τη διέγερση. Αρχίστε να κινείστε αργά, με τυχαίες, κυκλικές κινήσεις – θα νιώσετε καλά και οι δύο χωρίς να επιμένετε στη σταθερή ταχύτητα που οδηγεί σε άμεσο οργασμό.

Μετά το σεξ 

Μείνετε μαζί Ο χρόνος μετά το σεξ είναι τόσο σημαντικός όσο και τα προκαταρκτικά. Είναι σαν να τρως επιδόρπιο ύστερα από ένα υπέροχο δείπνο. Μείνε ακίνητη για μερικά λεπτά, ενώ εκείνος είναι ακόμη μέσα σου, επικεντρώσου στον ήχο των παλμών και της αναπνοής σου και νιώσε τον ιδρώτα να τρέχει από τα κορμιά σας. Το να μένετε σωματικά συνδεδεμένοι θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο κοντά. 

Μιλήστε «Το να συζητάτε με οικειότητα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να διατηρήσετε την επαφή μεταξύ σας και να παρατείνετε τη σεξουαλική εμπειρία, επειδή ο διάλογος σε βάζει σχεδόν σε σεξουαλική έκσταση» επισημάινει ο ΧΧΧΧ< ΧχχχχχΧΧΧ. Οι ερωτήσεις του τύπου «Σου άρεσε όταν σου έκανα το Χ;» ή «Νιώθεις ακόμη τρεμούλιασμα στο κορμί σου;» σας βοηθούν να απολαύσετε περισσότερο τη στιγμή, παρά εκείνες τις ερωτήσεις κρίσεως, που επιτρέπουν στο μυαλό να περιπλανηθεί. 

Βάλε ξανά τη μηχανή μπροστά! Εάν λαχταράς ακόμη ένα γύρο, δελέασέ τον διεγείροντας τον εαυτό σου. «Με το να του δείχνεις ότι είσαι έτοιμη ξανά για σεξ, δεν αυξάνεις μόνο την αυτοπεποίθησή του, αλλά τον διατηρείς σε κατάσταση διέγερσης», λέει ο ειδικός και προσθέτει: «Καθώς ο κύριος στόχος του άνδρα είναι να διεγείρει και να ικανοποιεί σεξουαλικά τη σύντροφό του, όταν τη βλέπει “αναμμένη” έχει την ίδια επίδραση πάνω του» 

Συγκράτησέ τον 

Απότρεψε την πρόωρη εκσπερμάτιση –και απόλαυσέ το περισσότερο– με αυτά τα κόλπα. 

Βάλ’ τον να φορέσει προφυλακτικό που να περιέχει τον αναισθητικό παράγοντα βενζοκαΐνη. 

Ένα-δύο ποτήρια κρασί πριν από το σεξ θα χαλαρώσουν το κεντρικό νευρικό του σύστημα και θα καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση. Όμως, πρόσεξε να μην το παρακάνει – το υπερβολικό αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη στύση του. 

Όταν είναι έτοιμος να εκσπερματώσει, ζήτησέ του να βγει έξω και σφίξε απαλά τη βάση του πέους. Έτσι, το αίμα θα φύγει προσωρινά από το πέος, καταστέλλοντας την ανάγκη του για εκσπερμάτιση. Φρόντισε, πάντως, να τον ειδοποιήσεις πρώτα.

Η μέση πράξη διαρκεί από 3 έως 7 λεπτά, ωστόσο και οι άνδρες και οι γυναίκες επιθυμούν 13 λεπτά

www.shape.gr

More in σεξ, Σχέσεις, Υγεία
zaxarakis. Ζαχαράκης, ο άνθρωπος που νίκησε τον καρκίνο
Ο Έλληνας ψυχίατρος που νικάει την κατάθλιψη

Η μέθοδος VNS, που αποσκοπεί στη θεραπεία της ανθεκτικής κατάθλιψης, εφαρμόζεται εσχάτως και στην Ελλάδα. Ο ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου...

Close