Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και οφέλιμο για την υγεία. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και αναζητούν για εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα. Είναι η καλύτερη επιλογή από το γάλα σόγιας λόγω των θρεπτικών συστατικών του και της μηδενικής περιεκτικότητας του σε ζάχαρη. Επίσης είναι χαμηλό σε θερμίδες και η καλύτερη επιλογή για την περίοδο που κάνουμε δίαιτα. Από την στιγμή που το παρασκευάσουμε το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο από 4 έως 7 ημέρες. Θα καταλάβουμε αν έχει χαλάσει από γεύση και την μυρωδιά του. Για να φτιάξουμε γάλα αμυγδάλου είναι μια πολύ εύκολη και απλή διαδικασία και μπορούμε να το αρωματίσουμε με βανίλια ή να προσθέσουμε μέλι, κανέλα και κακάο. Η γεύση του δεν μοιάζει μ’αυτή του γάλακτος είναι πιο απαλή και ελαφριά. Στη συνταγή μας προσθέσαμε 4 κούπες νερό αλλά αν το θέλουμε πιο κρεμώδες μπορούμε να προσθέσουμε 3 κούπες. Υλικά 1 κούπα αμύγδαλα 4 κούπες νερό μέλι, κανέλα, κάκαο, βανίλια (προαιρετικά) Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα με 1 κούπα νερό και τα αφήνουμε από 8 έως 24 ώρες σε δροσερό μέρος να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το νερό από τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε 4 κούπες νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να διαλυθούν τελείως τα αμύγδαλα.  Με ένα τουλπάνι σουρώνουμε το γάλα και το πιέζουμε καλά να βγάλει όλο το υγρό.  Αποθηκεύουμε το γάλα σε ένα μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε. Σερβίρουμε το γάλα κρύο ή ζεστό προσθέτωντας μέλι ή κανέλα ή βανίλια ή κακάο. Ο πολτός που μένει από τα αμύγδαλα δεν τον πετάμε μπορούμε την ίδια στιγμή να τον χρησιμοποιήσουμε και να τον προσθέσουμε σε κάποια άλλη συνταγή (π.χ. κέικ, μπισκότα κλπ) ή μπορούμε να τον αποξηράνουμε στον φούρνο ή στον ήλιο. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλωνουμε τον πολτό αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να αποξηρανθεί τελείως και να φύγουν τα περιττά υγρά. Κατα διαστήματα ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με μια κουτάλα μέχρι να αποξηρανθούν. Αν ακουλουθήσουμε την διαδικασία αποξήρανσης στον ήλιο, τοποθετούμε τον πολτό αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τον σκεπάζουμε με ένα τούλι. Τον αφήνουμε για 7 περίπου ημέρες σε ηλιόλουστο μέρος μέχρι να αποξηρανθεί τελείως. Καθημερινά ανακατεύουμε τα αμύγδαλα. Όταν τον αποξηράνουμε τον αποθηκεύουμε σε ένα βάζο και τον χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας.

.enter2life.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
GalaAmygdalou
Γάλα Αμυγδάλου – Ιδιότητες και Οφέλη για την υγεία

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα θρεπτικό φυτικό γάλα με πολλά οφέλη για την υγεία. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται ως μια...

Close