Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Μπορεί το πρόσωπο να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τα πόδια όμως είναι ο καθρέφτης του σώματος.

Έτσι το δεξί πόδι αντικατοπτρίζει τη δεξιά πλευρά του σώματος, το αριστερό πόδι την αριστερή και κάθε όργανο αντιπροσωπεύεται σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια. Συνολικά υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις στα πόδια οι οποίες, μέσω του νωτιαίου μυελού και του εγκεφάλου, συνδέονται με όλα τα μέρη του σώματος. Όργανα όπως οι πνεύμονες βρίσκονται και στα δύο πόδια, ενώ όργανα που υπάρχουν στη δεξιά ή αριστερή πλευρά του σώματος βρίσκονται στο αντίστοιχο πόδι, όπως για παράδειγμα η σπλήνα (είναι στην αριστερή πλευρά του σώματας) που βρίσκεται στο αριστερό πόδι .

Η ρεφλεξολογία στα πόδια θεωρείται η καλύτερη μέθοδος επειδή τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται πίεση είναι μεγαλύτερα και γι αυτό μπορούν να δουλευτούν ευκολότερα. Με τον τρόπο αυτόν αφενός, εντοπίζονται δυσλειτουργίες του οργανισμού αφετέρου, συντελείται η επιθυμητή αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος.

medisense.gr

More in Ασθένειες, Θεραπείες
75b44f26b45cdcf3e7750518b026a835_L
Βότανα κατά της ημικρανίας

Πολύ συχνά άντρες και γυναίκες παραπονούνται για τους έντονους πονοκεφάλους που τους ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ημικρανία,...

Close