Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

 

H ομοιομορφία ποτέ δεν αποτελούσε οιωνό καλής ψυχολογίας.

 

Για παράδειγμα, οι ψυχολόγοι συνιστούν στους γονείς των διδύμων να μην τα ντύνουν με τα ίδια ρούχα (και ιδίου χρώματος), επειδή τους προκαλούν σύγχυση. Εξάλλου, το να φαίνονται κάποιοι άνθρωποι ίδιοι μεταξύ τους είναι εκτός των νόμων της φύσης, αφού τίποτα, ούτε καν δύο σταγόνες νερό, δεν είναι ίδιο με κάτι άλλο, κανείς δεν ταυτίζεται με κάποιον άλλο.

Οι κανόνες που έχουν επιβληθεί, μπορεί, κάποιες φορές, να λειτουργούν λυτρωτικά όταν αναφέρονται σε λαούς που δεν έχουν μάθει να δουλεύουν με τη θέλησή τους ή έχουν γαλουγηθεί να λειτουργούν με βούρδουλα, αλλά όχι σε εκείνους που είναι συνειδητοί.

Η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων ομαδικής επιβολής, όπως συνέβη επί Χίτλερ στη Γερμανία, επί Στάλιν στη Ρωσία ή επί Μάο Τσε Τουνγκ στην Κίνα. Οι άνθρωποι είχαν μεταβληθεί σε ρομπότ και βρίσκονταν μονίμως σε διατεταγμένη ισορροπία.

Οι άνθρωποι διαφέρουν κι όταν εξαναγκάζονται στην ομοιομορφία (όπως στον στρατό με τον ίδιο χακί ή μπλε ρουχισμό και το κουρεμένο κεφάλι), νιώθουν ταπεινωμένοι και ευνουχισμένοι.

Δείτε το image gallery. Λέει πολλά…

medisense.gr

More in παιδιά, Σχέσεις, ψυχολογία
sxesi613e_898562354
Πώς να παραμείνεις cool όταν ο απέναντι κοιτάει την κοπέλα σου.

1. Φρύδι-Κάγκελο Τη βλέπεις να χορεύει με ένα φίλο της και το πρόσωπό σου παίρνει την παγκόσμια κοινή έκφραση αποδοκιμασίας:...

Close