Η φυτοθεραπευτική δίαιτα επιταχύνει το αδυνάτισμα με τη βοήθεια των φυτών και των βοτάνων. Έχει διάρκεια 2 εβδομάδων και χάνετε μέχρι 4 κιλά. Τα δυνατά της σημεία είναι ότι αποτοξινώνει τον οργανισμό σε βάθος και αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.

Τα αρωματικά βότανα, τα φυτά και τα άνθη αποδεικνύονται πολύτιμοι σύμμαχοι για το αδυνάτισμα. Είτε τα χρησιμοποιήσετε με τη μορφή αφεψημάτων και αποσταγμάτων, είτε ως σταγόνες και κάψουλες, μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε τις διαταραχές που σχετίζονται με τα παραπανίσια κιλά: κατακράτηση υγρών, οκνηρό έντερο, δυσκολία αποβολής των συσσωρευμένων τοξινών. Επιπλέον, επιταχύνουν την απορρόφηση και την επεξεργασία των θρεπτικών ουσιών, με αποτέλεσμα η δίαιτα να γίνεται πιο δραστική και τα αποτελέσματά της γρηγορότερα ορατά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να αδυνατίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά, το πρώτο βήμα είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού σε βάθος. Οι φυτοθεραπευτές συστήνουν τη σημύδα, την κολλιτσίδα και το ταραξάκο που διακρίνονται για τις διουρητικές και καθαρτικές τους ιδιότητες, ενώ για όσους επιθυμούν να αποτοξινωθούν διεγείροντας ειδικά τη δραστηριότητα του ήπατος, συστήνουν το κουφάγκαθο. Την ίδια στιγμή, το ταραξάκο και η αγκινάρα ενδείκνυνται για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, το φινόκιο δρα αποτελεσματικά κατά του πρηξίματος και του μετεωρισμού, ενώ το ραβέντι καταπολεμάει τη δυσκοιλιότητα. Όλα αυτά τα βότανα μπορούν να ληφθούν με την μορφή αφεψημάτων.

Για να δώσετε όμως μια ώθηση στο μεταβολισμό σας και να επιταχύνετε τη διαδικασία του αδυνατίσματος, μπορείτε να καταφύγετε σε ορισμένα φυσικά ενεργά συστατικά, που επιτρέπουν την πιο γρήγορη κατανάλωση των θερμίδων. Το πράσινο τσάι, το πικρό πορτοκαλί (citrus aurantium) και το καστανό φύκι (fucus vesiculosus) είναι μερικά από τα φυτά που χρησιμοποιούνται συνηθέστερα γι’ αυτόν το σκοπό. Όλα έχουν το κοινό ότι αυξάνουν την ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού, δηλαδή ευνοούν τη χρήση των αποθηκευμένων σακχάρων και λιπαρών για την παραγωγή ενέργειας. Σε γενικές γραμμές, λαμβάνονται με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

zougla

More in ομορφιά, φτιάξτο μόνη σου
Image (4)
Λοσιόν με μέλι για μαλλιά όλο λάμψη

Υπάρχουν μερικές συνταγές που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε περισσότερη λάμψη στα μαλλιά σας και ταυτόχρονα να μην έχουν...

Close