Η προσωπική μου εμπειρία μου λέει πως το άγριο τριαντάφυλλο  μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στην πρόληψη. Τα κυνόροδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C,περιέχουν 5 φορές περισσότερη C απο τα λεμόνια, αλληλεπιδρούν μαζί με τις άλλες βιταμίνες ευνοώντας την αφομοίωση των μετάλλων κυρίως του σιδήρου. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Α, Ε, Κ πηκτίνες και ταννίνες.

Συνιστάται για κρυολόγημα, γρίππη, μολυσματικές ασθένειες, διάρροια πρόληψη ρυτιδών και γήρανση του δέρματος, αναπνευστικές αλλεργίες, φλεγμονές νεφρών και κύστης, ποδάγρα, ρευματισμούς, σπαστική κολίτιδα ενώ είναι πολύωφέλιμος καρπός για τους καπνιστές. Προφυλάσει η χρήση του κατά την εναλλαγή των εποχών.

Nα μη πίνετε μεγάλες ποσότητες κυνόροδων κατά τη διάρκεια της ημέρας το πολυ 2-3 φλυτζάνια 

Ο καρπός της άγριας τριανταφυλλιάς έχει χρώμα ζωηρό κόκκινο και διατίθεται σε αποξηραμένη μορφή ολόκληρος ή σπασμένος.   Άν αγοράσετε τα κυνόροδα σε αποξηραμένη μορφή τα ολόκληρα καλύτερα να τα κομματιάσετε και να κάνετε ένα έγχυμα ως εξής:

 Τρόπος παρασκευής:

Βράζετε ένα φλυτζάνι νερό.αφού βράσει ρίχνετε μέσα ένα γεμάτο κουταλάκι κυνόροδα..τα αφήνετε σε έγχυμα δηλαδή χωρίς να βράζει το νερό μαζί με τα κυνόροδα για 10-12 λεπτά. Σουρώνετε και πίνετε μερικές φορές την ημέρα αλλά όχι το βράδυ εξ αιτίας των πολλών βιταμινών που περιέχει γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση και να μη μπορέσετε να κοιμηθείτε με ευκολία.

 Αν θέλετε να επιλέξετε καρπούς άγριου τριαντάφυλλου, μπορείτε να συνδεθείτε με τον ακόλουθο σύνδεσμο www.mystikavotana.gr

 

%d bloggers like this:
More in Υγεία
Επιμένετε να καπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε!

Eίναι γνωστές οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για να τις αποφύγετε, θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν,...

Close