Τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από έναν άντρα; Αυτό ήταν το ζητούμενο μιας εργαστηριακής πειραματικής έρευνας που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Guelph του Καναδά και δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στη Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχολογίας.

Στην μελέτη συμμετείχαν 300 εθελοντές, οι 150 ήταν γυναίκες, και οι υπόλοιποι 150 άνδρες, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αναφορικά με τα ραντεβού που θα ήθελαν να έχουν, και τους ζητήθηκε να επιλέξουν πρόσωπα μέσα από πολλές φωτογραφίες που τους έδειξαν οι ερευνητές.

Ταυτόχρονα,  έπρεπε να διευκρινίσουν αν με τα πρόσωπα που επέλεξαν από τις φωτογραφίες και θα ήθελαν να έβγαιναν μαζί τους ραντεβού, θα επιδίωκαν να έχουν μια σύντομη ή μια μακροχρόνια σχέση.

Με πoιούς βγαίνουν ραντεβού οι γυναίκες;

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μελέτης, οι γυναίκες επιλέγουν να βγούνε ραντεβού με ευγενικούς άνδρες που διακρίνονται για τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία τους. Ακόμη, προέκυψε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα αναζητούν είτε αν πρόκειται για μία σύντομη, είτε για μακροχρόνια σχέση.

Η Δρ. Pat Barclay που συμμετείχε ενεργά στη διεξαγωγή της έρευνας υποστήριξε ότι: «Βρήκαμε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που είναι γενναιόδωροι και διακρίνονται για τον αλτρουισμό τους, παρόλο που οι ενδείξεις για αλτρουιστικά χαρακτηριστικά δεν ήταν ευδιάκριτες μέσα από τα ερωτηματολόγια και τις φωτογραφίες που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνά μας.»

Τον θέλουν αρσενικό μεν … με μεγάλες βλεφαρίδες δε!!

  Ο Δρ. David Lewis, μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, είναι σύμφωνος με τα αποτελέσματα της έρευνας, και δεν του προκάλεσαν καμία έκπληξη, με την έννοια του να ανατρέψουν κάτι που δεν το είχε σκεφτεί και ο ίδιος από τις περιπτώσεις που έχει συναντήσει μέχρι σήμερα:

  «Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες θέλουν μεν άνδρες που να έχουν ανδρικά χαρακτηριστικά, αλλά με κάποια στοιχεία θηλυκότητας, όπως είναι οι μακριές βλεφαρίδες. Όταν λέμε για αλτρουισμό των ανδρών, εννοούμε και τη «θηλυκότητα» των αντρικών χαρακτηριστικών τους».

Άλλο άντρα  θέλουν για γάμο κι άλλον για… σχέση!

Ωστόσο, ο Δρ. David Lewis τονίζει, ότι αυτό που θέλουν γενικά οι γυναίκες, διαφέρει από αυτό που επιλέγουν τελικά.  Εκτιμά λοιπόν ότι οι γυναίκες επηρεάζονται κυρίως από την εξωτερική εμφάνιση των ανδρών, παρά από το αν είναι ευγενικοί, και πολλές φορές έχουν αποφασίσει για το αν τους έλκει κάποιος και αν θα ήθελαν να έχουν σχέση μαζί του από την πρώτη στιγμή που θα τον αντικρίσουν.

Όσον αφορά στις μακροχρόνιες σχέσεις, θέλουν το σύντροφό τους να διακρίνεται για την ευγένεια και τον αλτρουισμό του. Τα πράγματα όμως διαφοροποιούνται όταν η επιλογή της γυναίκας έχει να κάνει με μία σύντομη σχέση. Τότε, αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν πολύ μικρότερη βαρύτητα για εκείνες…

pyles

Tagged with: