Ο cool τύπος είναι ο εαυτός του…

Θέλεις να το μοιραστείς με όλους και ειδικά με τις γυναίκες που προσπαθείς να κατακτήσεις. Θέλεις να το φωνάξεις: είναι ωραία να είσαι ο εαυτός σου. Είναι απλό. Το δύσκολο είναι να προσποιείσαι. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν κανόνες για το τι θεωρούν cool οι γυναίκες. Υπάρχουν cool φωνακλάδες και cool ήσυχοι τύποι. Οι cool τύποι ακούν τζαζ, ηλεκτρονική και ροκ μουσική, όπως ακριβώς κι αυτοί που δεν είναι cool. Μπορείς να είσαι cool ακόμα και με ξεχειλωμένες φανέλες και funky καπέλα. Το θέμα είναι να καταλάβεις πως σε οτιδήποτε κάνεις, πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και δεν πρέπει να το κάνεις για να κερδίσεις την αποδοχή των άλλων.
…ποτέ όμως δεν διαφημίζει τον εαυτό του
Οταν προβάλλεις μόνος σου τις κορυφαίες επιδόσεις σου σε σπορ, δουλειά και σεξ, δείχνεις αυτομάτως ότι είσαι ανασφαλής. Οτι φοβάσαι πως θα καείς αν αφήσεις τη συμπεριφορά σου να μιλήσει για σένα. Αντί λοιπόν να αναλύεις τους λόγους για τους οποίους κέρδισες μπόνους αποδοτικότητας, προσκάλεσέ τη για γεύμα σε ακριβό εστιατόριο. Απόφυγε αναφορές στη ρουτίνα του γραφείου και ποτέ μην αρχίζεις τις φράσεις σου λέγοντας: «Είμαι από τους τύπους που…». Ασε να το ανακαλύψει μόνη της.

Ο cool τύπος αρνείται να κάνει πράγματα που τον γελοιοποιούν…
Αν έχεις βρεθεί σε live πρόγραμμα, που οι παρουσιαστές προσπαθούν με το ζόρι να ανεβάσουν στη σκηνή άτομα από το κοινό, το ξέρεις αυτό το συναίσθημα. Είναι από τις φορές, που κάτι σου λέει ότι θα νιώσεις ντροπή και σε αποτρέπει από το να γίνεις ρεζίλι, γιατί πρέπει πρώτα απ’ όλα να φανείς αξιοπρεπής για να κερδίσεις το θαυμασμό μιας γυναίκας. Είναι προτιμότερο να σε περάσει για βαρύ πυροβολικό παρά για Καραγκιόζη.
…εκτός αν εμπλέκονται μαμάδες και παιδιά
Στην περίπτωση που βρίσκεστε στο πάρτι γενεθλίων του ανιψιού σου και η μητέρα σου επιμένει να παίξεις στις μουσικές καρέκλες με τα παιδάκια, μην αρνηθείς. Εκμεταλλεύσου το και διασκέδασε. Είναι cool να ξέρεις πότε πρέπει να βάζεις τους άλλους πάνω από σένα.

Ο cool τύπος αποφασίζει για τη ζωή του…
Στο βαθμό που μπορεί, ο cool τύπος έχει τον έλεγχο της ζωής του. Ακόμη κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, προσπαθεί με αποφασιστικότητα να τον κερδίσει. Εκτιμά τη γνώμη της οικογένειάς του, αλλά δεν ζει υπό τις προσταγές των γονιών του. Οπως και να ‘χει, δεν χρειάζεται τη γνώμη των πάντων για να αποφασίζει κάθε φορά το επόμενο βήμα του. Το έχει ήδη σχεδιασμένο.
…αλλά όταν χρειαστεί, δέχεται συμβουλές
Η επανάσταση αποτελεί πράγματι βασικό στοιχείο της προσωποποίησης του cool, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται πάντα. Κάποιες φορές οι συμβουλές των φίλων αποδεικνύονται σωτήριες. Γι’ αυτό να είσαι δεκτικός απέναντί τους και να κρίνεις μόνος σου πότε θα τις ακολουθήσεις και πότε όχι. Απαντήσεις του τύπου «O.Κ., φίλε, αυτή είναι η γνώμη σου. Η ζωή όμως είναι δική μου και δεν τα πήγα άσχημα μέχρι στιγμής χωρίς τις συμβουλές σου» είναι εντυπωσιακές μόνο σε ταινίες. Κι αυτό γιατί ό,τι κι αν κάνει ο πρωταγωνιστής, στο τέλος θα αποδειχθεί σωστό. Στην αληθινή ζωή όμως η αδιαλλαξία δεν είναι καλός σύμβουλος. Τιμάς τους φίλους σου και τον εαυτό σου όταν δείχνεις ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα. Δεν γίνεται να είσαι cool και ξεροκέφαλος μαζί.

Ο cool τύπος είναι χαρούμενος…
Μπορεί στο σινεμά οι γυναίκες να ερωτεύονται τους αντιήρωες, τους αντικοινωνικούς, που σπανίως γελούν και καπνίζουν σκυθρωποί. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτοί οι τύποι δεν είναι τόσο γοητευτικοί. Γι’ αυτό θυμήσου να χαμογελάς. Αν νιώθεις την ανάγκη να παραπονεθείς, κάν’ το με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.
…αλλά όχι χαζοχαρούμενος
Ο μοναδικός τύπος που είναι λιγότερο cool από τον μαλωμένο με το χαμόγελο είναι εκείνος που δεν σταματάει να επαναλαμβάνει πόσο υπέροχο βρίσκει το καθετί. Ετσι όμως δεν κρατάει πράγματα για τον εαυτό του και γίνεται προβλέψιμος και βαρετός. Κράτα μερικά μυστικά, ώστε να τη δελεάζεις να σου αφιερώνει χρόνο για να τα μάθει.

Ο cool τύπος είναι γενναιόδωρος…
Καμία από τις cool χειρονομίες δεν μπορεί να συγκριθεί με το σήκωμα του πιγουνιού που συνοδεύει το νεύμα στο γκαρσόν και το βγάλσιμο του πορτοφολιού. Στην περίπτωση του cool τύπου, όμως, η γενναιοδωρία δεν έχει να κάνει μόνο με χρήματα. Eχει να κάνει με τη διάθεσή του να βοηθήσει στο κουβάλημα μιας βαριάς βαλίτσας, να ταΐσει το σκύλο του γείτονα όσο λείπει ή να κοιμίσει στον καναπέ του σπιτιού του τον μεθυσμένο φίλο του. Πρόκειται για γενναιοδωρία απέναντι στη ζωή.
…αλλά έχει σωστά κίνητρα
Σε όποια σκέψη κι αν οδηγήσει τον cool τύπο η γενναιοδωρία του, την πραγματοποιεί επειδή τον εκφράζει. Δεν έχει νόημα να προσφερθείς να την πας στο αεροδρόμιο για να προλάβει την πτήση για Πουκέτ, επειδή πιστεύεις ότι έτσι δεν θα επιστρέψει μόνο μαυρισμένη αλλά κι ερωτευμένη μαζί σου. Οταν κάνεις καλά πράγματα περιμένοντας αντάλλαγμα, το μόνο που κερδίζεις σίγουρα είναι απογοήτευση. Ολη αυτήν την απογοήτευση που συσσωρεύεται τη διαδέχεται πικρία και η πικρία δεν είναι καθόλου cool. Φρόντισε λοιπόν ό,τι κάνεις, να το κάνεις πρώτα απ’ όλα για σένα και κυρίως μην κάνεις θυσίες για άτομα που δεν το αξίζουν. Την επόμενη φορά που θα έρθει στην παρέα η θεά που έχεις σταμπάρει από καιρό, άσε κάποιον άλλο να πεταχτεί στο περίπτερο.

menshealth.gr

More in Άνδρες, Αντιμετώπιση, Γυναίκες, ψυχολογία
001vivl-thumb-large
Το λαμπερό πνεύμα του Οσκαρ Ουάιλντ

Μ’ αρέσουν οι άντρες που έχουν μέλλον και οι γυναίκες που έχουν παρελθόν.  ► Τίποτε δεν είναι πιο επικίνδυνο από...

Close