Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Αν ψάχνετε να βρείτε τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που υπάρχουν, είστε τυχεροί…

μιας και Άγγλοι επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι το πιο υγιεινό γεύμα στον κόσμο!

Όπως μπορείτε, βέβαια, να φανταστείτε, το μενού περιλαμβάνει συγκεκριμένες ”σούπερ-τροφές” ή τρόφιμα που έχουν μεγάλη θρεπτική αξία.

Επιστήμονες από τον ανεξάρτητο οργανισμό «Leatherhead Food Research», εξέτασαν περισσότερα από 4.000 χαρακτηριζόμενα ως “υγιεινά τρόφιμα” από τα σούπερ μάρκετ και διάφορες εταιρείες τροφίμων. Στη συνέχεια, μείωσαν τη λίστα σε μόλις 222 τρόφιμα, βασιζόμενοι σε επιστημονικά γεγονότα.

Το πιο υγιεινό γεύμα, λοιπόν, περιλαμβάνει τερίνα σολομού, σαλάτα μικτών φύλλων με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κοτόπουλο στιφάδο με φακές και ανάμικτα λαχανικά, καθώς και πολύσπορο ρολό υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.

Για επιδόρπιο, η πιο θρεπτική επιλογή είναι γιαούρτι με καρύδια και σως καραμέλας χωρίς ζάχαρη. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το επιδόρπιο αυτό είναι καλό τόσο για την πέψη και τον έλεγχο της γλυκόζης όσο και για τα δόντια.

Αν από την άλλη, σας αρέσει να τσιμπολογάτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δύο από τα πιο υγιεινά σνακ είναι τα καρύδια και οι τσίχλες με ξυλιτόλη και χωρίς ζάχαρη.

More in Διατροφή, Θεραπείες
potato_chips2
Τσίπς από σπίτι!

Ήρθε παρέα στο σπίτι και δεν έχουμε κάτι να σερβίρουμε; Ας φτιάξουμε σπιτικά τσίπς! Όλο γεύση και με λίγα λιπαρά,...

Close