Είναι ίσως από τα πιο «κρυφά» μυστικά των ανδρών σε όλες τις περιόδους και εποχές. Όλοι το ξέρουν, ελάχιστοι το λένε και το παραδέχονται. Τι εξυπηρετεί όμως ο αυνανισμός και ποια τα οφέλη του;

Σίγουρα πλέον που βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, κανείς δεν κατηγορεί τον αυνανισμό για την τύφλωση, ούτε και για την καταδίκη στο πυρ το εξώτερον… Μην έχετε τύψεις, ο αυνανισμός είναι υγεία, και κάνει και καλό πολύ όπως θα δούμε παρακάτω.

Και πιο συγκεκριμένα, η διαχρονική αυτή συνήθεια έχει έξι γνωστά μέχρι στιγμής οφέλη.

Ανακουφίζει από το άγχος

Πολλοί άνδρες έχουν να το δηλώνουν πως μένοντας λίγη ώρα μόνοι τους, ο αυνανισμός τους βοηθά να ανακουφίζονται από τα βάρη της ημέρας και ό,τι τους αγχώνει. Με απλά λόγια ο αυνανισμός βάζει το μυαλό να «δουλέψει». Κινητοποιεί την φαντασία, τα θέλω, τους στόχους, που με τον οργασμό βαράνε κόκκινο! Οι ενδορφίνες κατακλύζουν τον εγκέφαλο, ανεβάζοντας τη διάθεση στα ύψη.

Καρκίνος του προστάτη. Ο αυνανισμός ως ασπίδα

Χρόνια τώρα είναι που οι ιατροί τονίζουν πως ο άνδρας θα έπρεπε να έχει σεξουαλικές επαφές περίπου τρεις την εβδομάδα, και αυτό γιατί έτσι μειώνονται οι κίνδυνοι για εμφάνιση καρκίνου του προστάτη. Τα «υδραυλικά» δουλεύουν, και αναζωογονούνται, με αποτέλεσμα πολλοί που ξεπερνούν τα 40 να μην φοβούνται και τόσο για τον προστάτη τους. Εάν δεν έχεις την δυνατότητα να κάνεις σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, τότε πολύ απλά χαλάρωσε, κλείσε τα μάτια, σκέψου αυτά που θέλεις και αφιέρωσε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

Βελτιώνει τις επιδόσεις και την αντοχή στο σεξ

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι κάτι που ταλαιπωρεί και ενοχλεί άνδρες και γυναίκες. Ο άνδρας θέλοντας να έρθει σε επαφή με την γυναίκα όσο το δυνατόν γρηγορότερα,σαγηνεύεται με αποτέλεσμα να τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από το προσδοκώμενο. Εδώ βέβαια οι απόψεις διίστανται, καθώς πολλοί ιατροί θεωρούν πως δεν θα έπρεπε οι άνδρες να χρησιμοποιούν τον αυνανισμό πριν από το σεξ για να ανεβάσουν την αντοχή τους. Ωστόσο στην πράξη, εγγυημένα μπορεί όχι μόνο να ανεβάσει την αντοχή, αλλά και να χαλαρώσει και τον άνδρα από τις σκέψεις του με αποτέλεσμα να αποδώσει καλύτερα.

Ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης

Πώς μπορούσε ο αυνανισμός να μην έχει κάποια άμεση σχέση με την τεστοστερόνη του άνδρα; Μπορεί να την χρησιμοποιούν πολλοί άνδρες την λέξη αυτή, όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η τεστοστερόνη έχει άμεση σχέση με την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Κατά την εκσπερμάτιση, απελευθερώνονται μικρές ποσότητες μιας ορμόνης που λέγεται «κορτιζόλη». Κι ενώ μεγάλη συγκέντρωση κορτιζόλης στον οργανισμό έχει συνδεθεί με υψηλά επίπεδα άγχους, οι χαμηλές τιμές της βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι το πιο ασφαλές… σεξ που υπάρχει

Όσο και η αποχή να έχει επηρεάσει την σκέψη ενός άνδρα δεν θα έπρεπε το πάθος να τον οδηγήσει σε ένα γρήγορο σεξ χωρίς προφυλάξεις μόλις του δοθεί η ευκαιρία. Αντί να κάνεις κάτι που μπορεί για πολλούς λόγους να μετανοιώσεις στην υπόλοιπή σου ζωή, ένας αυνανισμός μπορεί αν όχι να ικανοποιήσει την σεξουαλική σου ορμή, αλλά να σε κάνει να σκεφτείς πιο καθαρά.

 

www.iefimerida.gr

Tagged with: