Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Η λάμψη των ματιών ενός ανθρώπου, μας λέει πολλά γι αυτόν, αν είναι χαρούμενος ή λυπημένος, αν κοιμάται καλά ή όχι και αν είναι υγιής η κατεβεβλημένος. Παρότι η κατάσταση των ματιών μας είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία και τον τρόπο ζωής μας γενικά, ωστόσο μπορούμε να κάνουμε πολλά για να τα διατηρήσουμε υγιή και να αποφύγουμε προβλήματα όπως η ξηροφθαλμία, τα πρησμένα βλέφαρα, η βλεφαρίτιδα και ο καταρράκτης.

Τα καρότα περιέχουν βήτα καροτίνη, η οποία μέσα στο σώμα, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, μια ουσία ζωτικής σημασίας για την υγεία, του ιστού των ματιών και την καλή όραση. Η αδυναμία να βλέπουμε καλά το βράδυ,  οφείλεται τις περισσότερες φορές σε έλειψη βιατμίνης Α στον οργανισμό και θεραπεύεται τρώγωντας απλώς τρία καρότα την ημέρα. Η βήτα -καροτίνη, όπως και οι βιταμίνες Ε και C, το φολικό οξύ και το σελήνιο, είναι αΝτιοξειδωτική ουσία, αναγκαία για την προστασία μας, απο τη φθορά που προκαλούν, οι Ελεύθερες ρίζες. Διατηρούμε έτσι και την υγεία των ματιών μας. Μπορούμε να την βρούμε ακόμη, στα φρούτα και τα λαχανικά με κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, όπως το βερίκοκο, το μάνγκο, η πιπεριά, η κολοκύθα, και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το νεροκάρδαμο.

 

Χυμός απο καρότο και μήλο.

Το καρότο και το μήλο, με τη φυσική γλύκα τους, φτιάχνουν αυτό το νόστιμο ποτό που περιέχει πλήθος ωφέλιμα συστατικά για τα μάτια, κυρίως βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη. Επίσης διευκολύνει την πέψη και ρυθμίζει την λειτουργία των εντέρων, αποβάλλοντας έτσι τις τοξίνες, πράγμα που σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την καθαρότητα των ματιών. Οι ανοσοβελτιωτικές ιδιότητες του μήλου και του καρότου, μαζί με τη δροσιστική δράση του κόλιανδρου απομακρύνουν τις αλλεργίες, τις μολύνσεις και τους ερεθισμούς που συμβάλουν στην εκδήλωση προβλημάτων όπως η επιπεφυκίτιδα και το κριθαράκι.

Υλικά:

100mlχυμός καρότου

100ml χυμός μήλου

φρέσκα φύλλα κόλιαντρου

Παρασκευή: Αναμίξτε τους χυμούς και γαρνίρετε με το κόλιαντρο. 1 δόση

Σχόλιο: Όποτε νιώθω την επιδερμίδα μου κουρασμένη, τρώω 2-3 καρότα το βράδυ και το πρωί η επιδερμίδα μου λάμπει! Το καρότο βοηθάει επίσης στην αποτοξίνωση του συκωτιού γι αυτό ένα ωμό καρότο στο ελεγχόμενο διατολόγιο των διαβητικών, βοηθάει στη ρύθμιση του ζαχάρου!

πηγή: Θεραπευτικοί χυμοί.

anne mcintyre

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ

More in Διατροφή, Θεραπείες, ομορφιά
σούπα πατάτας για την νευρικότητα
Ιταλική σούπα, με πατάτα, ντομάτα και βασιλικό για την νευρικότητα.

Ανακούφιση απο την νευρικότητα με σούπα. Αυτό το μίγμα απο ντομάτα, πατάτα και βασιλικό,  έχει τη μυρωδιά και την αίσθηση...

Close