Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

 

Αν λέτε ή ακούτε από τον/την σύντροφό σας τη φράση, “όχι απόψε αγάπη μου”, πιο συχνά κι από το όνομά σας, τότε ίσως πάσχετε από το νέο σύνδρομο που “χτυπάει” όλο και περισσότερα ζευγάρια: τη συντροφική ανορεξία!

Αν ο/η σύντροφός σας είναι ψυχρός/η, απόμακρος/η και δεν έχει όρεξη για σεξ, αν εσείς οι ίδιοι σκέφτεστε την σεξουαλική επαφή ως … αγγαρεία, τότε το παρακάτω άρθρο σας αφορά!

Μία κλασική περίπτωση “συντροφικής ανορεξίας”

“Περνάει ώρες κολλημένος στο Ιντερνετ, ή στέλνει γραπτά μηνύματα, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει να πει τίποτε σ’ εμένα. Κάνει τα πάντα για να μη μείνουμε μόνοι οι δυό μας. Και είναι πάντα πολύ κουρασμένος ή πολύ μεθυσμένος για να κάνουμε έρωτα”, λέει η Εμμα, μια όμορφη ξανθιά για τον σύζυγό της Μπιλ.

Το περίεργο είναι ότι ο Μπιλ θα επέμενε ότι αγαπάει τη γυναίκα του. Το πρόβλημά του είναι η “συντροφική ανορεξία”, ένας όρος που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από τον ψυχολόγο Douglas Weiss για να περιγράψει μια οδυνηρή μορφή απόσυρσης, που ισχυρίζεται ότι καταστρέφει εκατομμύρια γάμους – την απόσυρση της συναισθηματικής, πνευματικής και σεξουαλικής οικειότητας.

Το βιβλίο του “Ανορεξία: Θεραπεύοντας τον Κρυφό Εθισμό στον Γάμο σας” (Intimacy Anorexia: Healing The Hidden Addiction In Your Marriage)  κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ.

Απαντήστε στις ερωτήσεις και μάθετε αν πάσχετε από “σεξουαλική ανορεξία”

Μήπως πάσχετε και εσείς από αυτό το σύνδρομο; Σύμφωνα με τον δρα Weiss, αν οι απαντήσεις σας είναι θετικές σε 5 ή περισσότερες από τις παρακάτω ερωτήσεις, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σοβαρά το πρόβλημα που απειλεί την σχέση σας:

 

* 1. Είστε πάντα “πολύ απασχολημένος” για να ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα του/της συντρόφου σας;

* 2. Του/της ρίχνετε το φταίξιμο για όποιο πρόβλημα προκύψει;

* 3. Του/της στερείτε αγάπη και στήριξη όταν ξέρετε ότι το έχει ανάγκη;

* 4. Δεν του/της αναγνωρίζετε επιτεύγματα;

* 5. Δεν θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του/της τόσο συχνά όσο παλιά;

* 6. Δεν του/της εκμυστηρεύεστε τα συναισθήματα και τα προβλήματά σας;

* 7. Τον/ την επικρίνετε συνέχεια;

* 8. Διατηρείτε απόσταση;

* 9. Χρησιμοποιείτε τα χρήματα σαν όπλο: του/της κρύβετε την πραγματική οικονομική σας κατάσταση, δεν του/της δίνετε αρκετά χρήματα ή χρησιμοποιείτε τα χρήματα για να ελέγχετε τον/την σύντροφό σας;

 

 

Πηγές: dailymail.co.uk, tovima.gr, pyles.tv

-

More in σεξ, Σχέσεις, Υγεία
trofima1_911067506
Συμβουλές για να μειώσετε την χοληστερόλη.

H Αμερικανική Ένωση Διαβήτη αναφέρει τις ακόλουθες πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τους δείκτες χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων:...

Close