Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

O ομοιοπαθητικός Dr. Κωνσταντίνος Κολινιάτης μας γράφει:

 

«simila similibus curentur»

Το όμοιο θεραπεύει όμοιο

 

Στην ομοιοπαθητική η υγεία δεν χαρακτηρίζεται από την έλλειψη συμπτωμάτων αλλά από τη δυναμική κατάσταση (vital force) κατά την οποία επιτρέπεται στο άτομο να διατηρεί την ιδανική για αυτόν ισορροπία. Αντίθετα, η ασθένεια είναι η διατάραξη της ιδανικής ισορροπίας η οποία παρατηρείται όταν βρισκόμαστε κάτω από εσωτερικές ή εξωτερικές πιέσεις και αιτίες. 

Ο ομοιοπαθητικός αναζητά την θεραπεία μιας ασθένειας με το να εστιάζει στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και να το ενισχύει, με αποτέλεσμα να αποκαθιστά την ισορροπία του σώματος και του ψυχισμού. 

Ο ομοιοπαθητικός προσπαθεί με τα φάρμακά του να προξενήσει μια κατάσταση κατά την οποία όλα τα συμπτώματα ή στη πλειοψηφία τους να ταιριάζουν με τα συμπτώματα τα οποία ήδη έχει ο ασθενής. Αυτό συνηθίζουμε να το αποκαλούμε «το όμοιο θεραπεύει όμοιο». Για αυτό και οι δοκιμές των ομοιοπαθητικών φαρμάκων γίνονται σε υγιεί άτομα για να παρατηρηθούν και να καταγράφουν τα συμπτώματα που θα προκύψουν.

 Πως θα επέλεγα ένα φάρμακο για τον ασθενή μου;

Πρώτον, εάν ο ασθενής έχει έντονα συμπτώματα που δεν του επιτρέπουν να απολαμβάνει ένα επιτρεπτό και ανεκτό όριο διαβίωσης όπως για παράδειγμα έντονες ημικρανίες, δυνατούς πονοκεφάλους, κρίσεις κολικών, διάρροιες κτλ. επικεντρώνω τη προσοχή μου στα συγκεκριμένα συμπτώματα με στόχο την άμεση ανακούφιση. 

Δεύτερον, προσπαθώ να καταλάβω πιο είναι το όργανο που προκαλεί τα συμπτώματα για τα οποία ο ασθενής με επισκέφτηκε και στη συνέχεια διορθώνω τη λειτουργία του οργάνου.

Τρίτον, βρίσκω το χαρακτηριστικό φάρμακο του ασθενή και αρχίζω να κτίζω τον οργανισμό του, τον ψυχισμό του και την προσωπικότητα του. 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, απαραίτητη είναι μια λεπτομερή καταγραφή του ιστορικού του και των κλασσικών φαρμακευτικών αγωγών. Πολύ σημαντικό είναι να μην σταματήσει ή αλλάξει ο ασθενής τη δοσολογία των φαρμάκων του χωρίς να συμβουλευτεί των ιατρό που τα έχει συνταγογραφήσει.

Όταν κάποιος ακολουθεί μια θεραπεία με ομοιοπαθητικά φάρμακα συνήθως συστήνεται και μια διατροφή, απλή μεν αλλά καθοριστική για την πορεία της θεραπείας.

Dr. Κολινιάτης Κωνσταντίνος

τηλέφωνο: 231-7777-768

More in Ασθένειες, Θεραπείες, Υγεία
ImageGen
Μειώστε την κυτταρίτιδα με ελληνικό καφέ!

Όλοι γνωρίζουμε τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καφέ, ξέρατε όμως ότι ο ελληνικός καφές βοηθά αποτελεσματικά και την κυτταρίτιδα; Μάλιστα, το...

Close