Η Beauty Editor του Harper’s Bazaar μας δίνει 3 συνταγές για να φτιάξεις σπιτική μάσκα μαλλιών ανάλογα με το τύπο σου!

Το τέλειο wavy

Για τέλεια κυματιστά μαλλιά προσθέστε σε μια άδεια συσκευασία σπρέι, μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι, 225ml χλιαρό νερό και 10 σταγόνες οργανικό αιθέριο έλαιο λεβάντας, ανακατέψτε τα καλά και ψέκασε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά.

 

Θρέψη στα μαλλια

Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο, θα δώσουν την απαραίτητη τροφή που χρειάζονται τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου. Άπλωσε το λάδι με κινήσεις μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σου. Βρέξε μια πετσέτα με καυτό νερό, στίψε τη καλά και τύλιξε τα μαλλιά σου. Άφησέ τη 1-2 ώρες ανάλογα πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σου και μετά λούσου με ζεστό νερό.

Για λιπαρά μαλλιά

Αν υποφέρεις από έντονη λιπαρότητα φτιάξε μια μάσκα γιαουρτιού την οποία και θα εφαρμόζεις μια φορά την εβδομάδα. Σε ένα μπολ ανέμειξε 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας baking soda και άλλη μια φρέσκο χυμό λεμονιού. Απλώστε τη μάσκα από τη ρίζα έως τις άκρες και αφήστε τα συστατικά να δράσουν για σαράντα λεπτά. Επίσης, βράσε φύλλα μέντας και άσε το αφέψημα να κρυώσει. Σούρωσε και ξέβγαλε τα μαλλιά σου με αυτό. Η μέντα έχει εξαιρετικές ιδιότητες στην απορρόφηση της λιπαρότητας.

http://www.shape.gr

Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια Αιθέρια Έλαια και Προϊόντα για Υπέροχα Μαλλιά http://www.mystikavotana.gr

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας 

More in Βότανα, Γυναίκες, ομορφιά, φτιάξτο μόνη σου
ImageGen
3 ιδιοφυείς χρήσεις για το γάλα στο δέρμα σου!

Πώς θα χρησιμοποιήσεις το γάλα σε μάσκες ομορφιάς και περιποίησης; Ωφελεί με περισσότερους από έναν τρόπους το σώμα. “Το πλήρες...

Close