Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

 
Από τη Λιζέττα Σταύρου
akatastasia-bigΌλοι σίγουρα θα γνωρίζετε, πως τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο δουλειάς, αν όλα είναι τακτοποιημένα, κάνει και μας περισσότερο γαλήνιους και αποδοτικούς. Αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται κανείς από την καθημερινότητά του. Το επιβεβαιώνουν όμως και οι ειδικοί, με σχετικές μελέτες, τεκμηριώνοντας επιπλέον κάτι σημαντικό: Ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην ακαταστασία και σε προβλήματα όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, κούραση, αδυναμία συγκέντρωσης, ακόμα και πρόσληψη βάρους!

ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑΞΗ!

Μετά από την παραπάνω επιστημονική διαπίστωση, τι απομένει να κάνετε; Απλά, να τακτοποιήσετε τους χώρους σας για να ξαναβρείτε έτσι την καλή σας διάθεση.

Στην αποθήκη

Η αποθήκη είναι ο χώρος στον οποίο συνωστίζονται κυρίως πράγματα για…πέταμα. Πράγματα ξεχασμένα, άχρηστα που έχουν ν’ αγγιχτούν για χρόνια. Για πιο λόγο, λοιπόν, να φυλάσσονται;

Γιατί όμως να φυλάει κανείς τόσα πολλά και άχρηστα πράγματα; Οι ειδικοί ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι αυτοί που φυλάνε τα πάντα, έχουν περιορισμένη δραστηριότητα στο κομμάτι του εγκεφάλου τους που συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, στην επίλυση προβλημάτων και στον προσανατολισμό στο χώρο.

Στο γραφείο

Ψάχνετε το λογαριασμό της ΔΕΗ και προσπαθείτε να τον βρείτε ανάμεσα σε στίβες χαρτιών, εγγράφων, εφημερίδων και ντοσιέ; Μήπως, λοιπόν, ήλθε η ώρα να βάλετε μια τάξη σ’ αυτό το χάος που μόνο άγχος σας δημιουργεί;

Τι να κάνετε; Πάρτε ένα ντοσιέ, γράψτε απ’ έξω «σπίτι» και τοποθετείστε μέσα τους λογαριασμούς και το ταχυδρομείο σας, φροντίζοντας στο εξής τα συγκεκριμένα χαρτιά να μην πηγαίνουν παρά μόνον εκεί.

Χρησιμοποιείτε ντοσιέ διαφορετικών χρωμάτων, ώστε να γλιτώνετε χρόνο όταν ψάχνετε για κάποιο έγγραφο ή λογαριασμό. Για παράδειγμα, βάζετε τους λογαριασμούς σε κόκκινο ντοσιέ, εφόσον είναι ένα χρώμα που τραβάει την προσοχή. Σε πράσινο ντοσιέ, βάζετε όλα τα έγγραφα που έχουν σχέση με τα χρήματά σας. Σε μπλε ντοσιέ βάζετε χαρτιά με συνταγές μαγειρικής, κ.ο.κ.

Για να βάλετε γρηγορότερα τάξη στο…χάος σας, να θυμάστε επιπλέον ότι πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει, πως η ακαταστασία στα χαρτιά μπορεί να προκαλέσει άγχος και τάση για κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λιπαρά, κάτι δηλαδή που με το χρόνο, θα σας προσθέσει και παραπανίσιο βάρος.

www.belife.gr

Υπερτροφές και Βότανα για καλή ψυχολογία www.mystikavotana.gr

Tagged with:
 
More in Σχέσεις, ψυχολογία
άγχος κούραση
Αποβάλλετε το άγχος μετά από μια κουραστική ημέρα

Απλά βήματα που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα Μετά από 7-8 ώρες στη δουλειά, δεν είναι πάντα εύκολο να...

Close