Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Τι σχέση μπορεί να έχει η γυμναστική με τις ερωτικές επιδόσεις; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει μεγάλη σχέση! Μελέτη αμερικανών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυμνασμένοι άνδρες έχουν καλύτερες επιδόσεις στον έρωτα από άλλους που δεν γυμνάζονται!

Ο ερευνητής δρ Τζόν Μακ Κίνλει μετά από έρευνες , κατέληξε στο συμπέρασμα ότι :«Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όργανα του σώματος – ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος»

Οι άνδρες που κάνουν καθιστική ζωή, επιβαρύνουν τη στυτική τους λειτουργία με αποτέλεσμα να μην έχουν καλές ερωτικές επιδόσεις. Αντίθετα, όποιοι γυμνάζονται συστηματικά μπορούν να ικανοποιήσουν περισσότερο και σε μεγαλύτερη διάρκεια τη σύντροφο τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι και το απλό περπάτημα με γρήγορο βήμα για τρία χιλιόμετρα ημερησίως βοηθά στην καλύτερη ερωτική απόδοση του άνδρα.

Η άσκηση βελτιώνει την αντοχή, τον μυϊκό τόνο, την σύσταση του σώματος, την ροή αίματος και την ευλυγισία – όλ’ αυτά μπορεί να βελτιώσουν και την σεξουαλική λειτουργία, αναφέρουν οι επιστήμονες. Ακόμα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών που σχετίζονται με την σεξουαλική δυσλειτουργία – τέτοιες ασθένειες είναι, λ.χ., ο διαβήτης και η υπέρταση.

Από την άλλη υπάρχουν και τα ψυχολογικά οφέλη της άσκησης που μειώνει το στρες, βελτιώνει βελτίωσης τη ψυχική διάθεση και αυξάνει την αυτοεκτίμηση. Όλα αυτά τονώνουν τις ερωτικές επιδόσεις ενός άνδρα.

Το τρέξιμο βοηθά

Μία άλλη έρευνα, αυτή τη φορά του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναφέρει ότι όσοι άνδρες έτρεχαν επί 20 έως 30 λεπτά την ημέρα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν σχεδόν καθόλου. Οι επιστήμονες ανέλυσαν  στοιχεία από περίπου 2.000 γιατρούς, ηλικίας 51 έως 87 ετών και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και  άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο η οποία κατέστησε σαφές  πως όσοι μεσήλικες άνδρες άρχισαν να γυμνάζονται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί μια  ώρα κάθε φορά, είχαν τακτικότερες σεξουαλικές επαφές και οργασμούς.

Οι εθελοντές ανέφεραν επίσης καλύτερη διατήρηση της στύσης και πιο ικανοποιητικούς οργασμούς.

Τα  οφέλη της γυμναστικής στους άνδρες εκτός  από τις αποδόσεις αφορά την βελτίωση   της σεξουαλικής υγείας μέσω διαφόρων μηχανισμών, που επηρεάζουν τόσο την ψυχή όσο και το σώμα.

activeman.gr

Μυστικά Βότανα
Βότανα, Υπερτροφές, Διατροφή, Έλαια, Αιθέρια Έλαια www.mystikavotana.gr

 

Tagged with:
 
More in Sex, Άνδρες, Σχέσεις
Άνδρες: Ημέρα “σαβούρας” ή όχι;του Κωνσταντίνου Τσάφου, παγκόσμιου πρωταθλητή Body Fitness

Αρθρο του Κωνσταντίνου Τσάφου, παγκόσμιου πρωταθλητή Body Fitness Πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της γυμναστικής, θεωρούν φρόνιμο να.. "ξεφεύγουν" μια μέρα...

Close