Η διατροφή συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο να είστεόμορφη. Η προτίμηση σε μια υγιεινή διατροφή, είναι σημαντικός παράγοντας σ’ αυτές που αναζητούν τηνομορφιά. Παρακάτω σας προτείνουμε μια σειρά από τρόφιμα που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να παραμείνετε όμορφες και να λάμπετε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλες μας θέλουμε να φαινόμαστε όμορφες, και λεπτές. Είναι σημαντικό να διαλέξετε το σωστό είδος διατροφής για να είστε όμορφη. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν στην ενίσχυση της εμφάνισή σας. Καλό είναι να λάβετε υπόψη τα παρακάτω τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας εάν θέλετε να παραμείνετε υγιής και όμορφη.

Η διατροφή και η ομορφιά είναι αναπόσπαστα μέρη…

Το μηλόξυδο: Αυτό το ξύδι έχει μια σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες και κάνει το δέρμα απαλό και εύπλαστο. Στο μηλόξυδο είναι συγκεντρωμένα ένζυμα που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κύτταρων του δέρματος. Επίσης βοηθά στη διάσπαση του λίπους και βοηθά στην πέψη των τροφίμων σωστά.

Καρότα: Βοηθούν στη διατήρηση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος για να αποφευχθεί η πρόωρη γήρανση. Λειτουργεί ακριβώς όπως η Retinol A.
Τυρί: Προσθέστε στη διατροφή σας μια φέτα ή δύο από σκληρά τυριά. Το τυρί συμβάλλει στην πρόληψη και την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα και προστατεύει τα δόντια σας. Επιλέξτε τσένταρ ή γκούντα.

Εσπεριδοειδή: Αυτά τα φρούτα βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου στο σώμα μας. Το κολλαγόνο δεν μπορεί να προστεθεί στο δέρμα τοπικά και ως εκ τούτου, τα φρούτα και οι χυμοί θα πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής διατροφής σας.

Μούρα: Τα μούρα βοηθούν να μείνει το ουροποιητικό σύστημα μας υγιή.
Σκόρδο: Βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και αποκαθιστά τους ιστούς.
Γιαούρτι (άπαχο): Το ασβέστιο που περιέχει σας βοηθά να κρατήσει το χαμόγελό σας λευκό και τα δόντια σας χωρίς κοιλότητες.

Γλυκοπατάτες: Οι πατάτες είναι γεμάτες από βιταμίνη Α η οποία είναι γνωστή για τις αντιρυτιδικές της ιδιότητες. Το αποτέλεσμα της κατανάλωσης αυτού του λαχανικού είναι πιο λείο δέρμα.
Ντομάτες: Το λαχανικό αυτό κάνει θαύματα για το δέρμα σας. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και κάλιο.

Φύτρο σιταριού: Για να απαλλαγείτε από τα σπυράκια αποτελεσματικά προσθέστε στη διατροφή σας δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας φύτρο σιταριού. Μπορείτε να το προσθέσετε και στα δημητριακά, το γιαούρτι σας και το τυρί cottage.

ΟΙ συμβουλές μας για μια διατροφή ομορφιάς:

όμορφη κοπέλλαΛαχανικά: θα πρέπει να τρώτε τρείς έως πέντε μερίδες λαχανικών καθημερινά. Συμπεριλάβετε μια μερίδα απο πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε δύο μερίδες κοτόπουλο ή γαλοπούλα και μία μερίδα ψάρι την ημέρα είναι ιδανικό.

Φρούτα: Τρώτε δύο με τρεις μερίδες καθημερινά. ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ή σε φέτες φρούτων είναι μία μερίδα.
Γαλακτοκομικά: Τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες ημερησίως. Μία μερίδα είναι ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι.
Λίπη: το βούτυρο και μαγιονέζα πρέπει να περιορίζεται σε δύο μερίδες την ημέρα.

Αμύγδαλα: Οι ξηροί καρποί είναι γνωστοί για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Περιέχουν πολλές βιταμίνες Ε και έχουν υψηλή ποσότητα λιπαρών οξέων που βοηθούν να μείνει το δέρμα σας απαλό. Τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικό. Φυσικά δεν χρειάζεται να τρώμε πολλούς απ’ αυτούς, γιατί θα μας προσθέσουν θερμίδες. Μια χούφτα είναι αρκετή.

Πρωτεΐνες: Για να διατηρήσετε τα νύχια ισχυρά και ενυδατωμένα πρέπει να καταναλώνετε άφθονη πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη βοηθά στη δημιουργία της κερατίνης. Κερατίνη είναι η ουσία από την οποία αποτελούνται τα νύχια. Προτιμήστε στήθος από κοτόπουλο, άπαχη γαλοπούλα, τόνος και  φασόλια που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες.

Βιταμίνη Β: Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β κάνουν τα μαλλιά σας λαμπερά. Σημαντικές πηγές αυτής της βιταμίνης είναι τα αυγά, το γάλα, τα πράσινα λαχανικά και τα πουλερικά. Είναι σημαντική για να κρατήσει τα μαλλιά σας ελαστικά, λαμπερά και υγιή. Η  βρώμη, η φλούδα από αγγούρι, τα κρεμμύδια και οι βλαστοί από τα φασόλια είναι πλούσια στη βιταμίνη αυτή.

ομορφιά ίσον διατροφήΨάρια: Προτιμήστε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία θα βοηθήσουν ενυδατώνοντας και θρέφοντας το δέρμα.
Ψευδάργυρος και Ασβέστιο: Και τα δύο αυτά μέταλλα βοηθούν σ’ ένα καθαρό πρόσωπο από σπυράκια. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται στα στρείδια, στη γαλοπούλα, στα θαλασσινά, στα αυγά και στο γάλα. Το ασβέστιο είναι αναμφίβολα καλό για τα οστά σας, αλλά επίσης βοηθά και στον καθαρισμό του δέρματος. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι  το αποβουτυρωμένο γάλα, το τυρί με χαμηλά λιπαρά και το γιαούρτι. Αυτά τα τρόφιμα δεν απομακρύνουν μόνο τα σπυράκια, αλλά μειώνουν και τις ρυτίδες.

Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, το οποίο μειώνει τις ρυτίδες. Όταν το δέρμα σας έχει περισσότερο κολλαγόνο διατηρεί την ελαστικότητά του και οι ρυτίδες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να σχηματιστούν.  Τα ακτινίδια είναι η καλύτερη πηγή της βιταμίνης C. Άλλες καλές πηγές είναι τα πορτοκάλια, τα μάνγκο, η παπάγια και το μέλι.

Νερό: Να πίνετε όσο νερό μπορείτε. Το νερό απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και αναζωογονεί το δέρμα σας και το κάνει λαμπερό. επίσης ενυδατώνει το δέρμα σας και το κρατά εύπλαστο.

Ντομάτες: Οι ντομάτες περιέχουν στη φλούδα τους αντιοξειδωτικά: βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C και λυκοπένιο. Τρώτε  ντομάτες σε οποιαδήποτε μορφή και θα παίρνετε αυτά τα αντιοξειδωτικά. Για να αυξήσετε την απορρόφηση του σώματος του λυκοπενίου  μαγειρέψτε τις ντομάτες σε λίγο ελαιόλαδο.

Μήλα και Σέλινο: Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών σας τρώτε τροφές όπως τα τραγανά μήλα και το σέλινο.

Παράδειγμα διατροφής μιας μέρας.

γυναίκα σε spa

Πρωινό

Φρουτοσαλάτα με παπάγια, αβοκάντο, νωπά σύκα, νεκταρίνια, κανέλα, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ακατέργαστο μέλι

πρωινό σνακ

Φρέσκα μούρα

Μεσημεριανό

Πράσινη σαλάτα
Σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, αβοκάντο, λάχανο, κόκκινη πιπεριά και αγγούρι

Απογευματινό σνακ

Λαχανικά και ελιές

Δείπνο

Μεγάλη πράσινη σαλάτα
Καρύδια και τυρί
Ψητή γλυκοπατάτα

Σνακ

παγωτό που  γίνεται από κατεψυγμένα φρούτα

Συστάσεις Άσκηση

Η άσκηση συνιστάται, γιατί οξυγονώνει τους ιστούς, βοηθά το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και φέρνει περισσότερο χρώμα στην επιδερμίδα.

Προτιμήστε αυτά τα τρόφιμα και ακολουθείστε το πρόγραμμα διατροφής και ομορφιάς, θα παρατηρήσετε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φαίνεστε πιο όμορφη και κυρίως το δέρμα σας θα λάμπει!!!

Πηγή: daitabeauty.gr

Βότανα και Υπερτροφές, Έλαια και Αιθέρια Έλαια ομορφιάς, www.mystikavotana.gr

More in Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες, ομορφιά, Υγεία
Η αγκινάρα και τα απίστευτα οφέλη της στην υγεία

Μελέτες αποδεικνύουν ότι η αγκινάρα είναι μία από τις πιο θρεπτικές και υγιεινές τροφές και ότι εκτός από ένα νόστιμο...

Close