Παυσίπονο απο το Περού.

Αυτός ο φλογερός συνδυασμός των δύο πιο αγαπητών μπαχαρικών της Νότιας Αμερικής έχει τόσο δυνατή γεύση που δεν ταιρειάζει σε δειλούς. Οι σπόροι του κόλιανδρου με τις χωνευτικές τους ιδιότητες είναι ωφέλιμοι για την ανακούφιση του πονοκεφάλου που  οφείλεται σε πεπτικές διαταραχές. Το τσίλι, εμποδίζει τονπόνο και χαρίζει ευεξία, αυξάνοντας την έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο.

Υλικά.

2κ. του γλυκού σπόροι κόλιανδρου

5 γαρίφαλα

1κ. του γλυκού τσίλι σε σκόνη

600ml νερό

μέλι για την γεύση

Εκτέλεση:

Βράστε τα μπαχαρικά με το νερό. Αφήστε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το μέλι και πιείτε μισό φλιτζάνι όταν είναι ανάγκη.4-6 δόσεις.

Χυμός καρότου και δενδολίβανου.

Στη συνατγή αυτή, η γλυκιά και ήπια γεύση του καρότου ζωντανεύει απο την χαρακτηριστική και μάλλον διαπεραστική γεύση του δεντρολίβανου. Με την ικανότητα τους να βελτιώνουν την πέψη και την ηπατική λειτουργία, αλλά και να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, τα καρότα αποτοξινώνουν τον οργανισμό και διατηρούν την καλή κυκλοφορία του αίματος. Βελτιώνοντας την ροή του αίματος στο κεφάλι, καταπραύνοντας την ένταση και διεγείροντας, την ηπατική λειτουργία, το δενδρολίβανο αποτελεί ένα απο τα καλύτερα γιατρικά για τον πονοκέφαλο και την ημικρανία.

Υλικά:

125ml καρότου

125mlσέλινου

3 κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου

φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αναμίξτε τους χυμούς με το δεντρολίβανο σε ένα αναμικτήρα, προσθέστε το πιπέρι και πιείτε αμέσως. Πίνετε προληπτικά ένα φλιτζάνι τακτικά.Η συνατγή αυτή αφορά 1 δόση.

 

πηγή: “θεραπευτικοί χυμοί” anne mcintyre ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ

More in Ασθένειες, Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες, Υγεία
arakas-veloute
Συνταγές για καθαρό δέρμα χωρίς ρυτίδες.

Σούπα "βισισουάζ" με πράσο και αρακά Με το ήπιο πράσινο χρώμα της, αυτή η κρεμώδης κρύα σούπα θα προσθέσει κομψότητα...

Close