Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Με αγγούρι Απλώνεις φέτες από αγγούρι κάτω από τα μάτια; Κάν’ το πιο αποτελεσματικό: Πριν απλώσεις τις φέτες αγγουριού στα βλέφαρά σου, πασπάλισέ τες με μερικές σταγόνες aloe vera σε μορφή gel. Άφησε πάνω στα μάτια σου για 10 λεπτά πριν ξεπλύνεις.

Με κόκκινο κρασίΈπειτα από μια δύσκολη μέρα χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα ζεστό μπάνιο και 1 ποτήρι κόκκινο κρασί. Συνδύασέ τα! Ρίξε στην μπανιέρα το μισογεμάτο μπουκάλι που έχει μείνει ημέρες στο ψυγείο και νιώσε το κορμί σου να ξανανιώνει (το κρασί, πέρα από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, βοηθά στον καλύτερο καθαρισμό του δέρματος).

Με λουλούδιαΜια μεγάλη χούφτα ροδοπέταλα και άνθη χαμομηλιού στο μπάνιο αποτελούν ένα πολύτιμο δώρο πνευματικής ηρεμίας και σωματικής χαλάρωσης, ενώ παρέχουν και μια δόση πολυτέλειας. Για να πολλαπλασιάσεις τις ιδιότητές τους, μην τα ρίξεις σκέτα. Πρώτα πέρασέ τα σε μικρό μπολ, πίεσέ τα με ξύλινο γουδοχέρι ώστε να απελευθερωθούν τα έλαιά τους, κατόπιν ρίξε 3 ποτήρια νερό για να ανακατευθεί το μείγμα και ρίξ’ το όπως είναι στη γεμάτη μπανιέρα σου.

Με πράσινο τσάιΦρόντισε να διατηρείς πάντα μέσα στο ψυγείο σου ένα μπουκάλι πράσινο τσάι (μπορείς να το έχεις φτιάξει 2-3 ημέρες πριν) και θυμήσου να το χρησιμοποιείς αντί για νερό, όταν θέλεις να ξεβγάλεις το πρόσωπό σου, μετά τη λοσιόν καθαρισμού. Οι αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του θα κάνουν θαύματα στην ομορφιά σου.

Με ζάχαρηΡίξε 1 κ.σ. ζάχαρη (φυσικός απολεπιστικός παράγοντας) σε ίδια ποσότητα κρέμας χεριών που συνήθως χρησιμοποιείς. Ανακάτεψε λίγο και κάνε απαλό μασάζ στην πάνω μεριά της παλάμης σου, στα δάχτυλα και επέμεινε στα σκληρά σημεία ή στις παρανυχίδες. Άφησε το μείγμα επάνω μέχρι να δεις τους κόκκους της να λιώνουν εντελώς και ξέβγαλε με χλιαρό νερό, απολαμβάνοντας ένα ζευγάρι βελούδινα, λεία και ανανεωμένα χέρια.

Πηγή: www.shape.gr

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια, Αιθέρια Έλαια www.mystikavotana.gr

More in Βότανα, Θεραπείες, ομορφιά, φτιάξτο μόνη σου
Δέκα συμβουλές ευεξίας

Διώξτε την κούραση Μήπως το πρωί που ξυπνάτε νιώθετε άτονοι και κουρασμένοι σαν να μην κοιμηθήκατε καθόλου; Αν ναι, πιθανώς...

Close