Αιθέριο Έλαιο Κυπαρίσσι

 

Σημαντικό αιθέριο έλαιο φυσικά με ξυλώδη οσμή που δρα όπως και κάθε άλλο αιθέριο έλαιο θεραπευτικά αφού προκύπτει από τη ψυχή του φυτού και διαπερνά όλες τις αισθήσεις μας ανακουφιστικά και εξισορροπηστικά. Πιο συγκεκριμένα το αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού χρησιμοποιείται ως στυπτικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αποσμητικό, διουρητικό, αιμοστατικό, ηπατικό, εφιδρωτικό, τονωτικό και ηρεμιστικό. Επιδρά καταπραϋντικά και ανακουφιστικά στο κουρασμένο νευρικό σύστημα. Αποτελεσματική είναι η ιδιότητα του να ανακουφίζει από την κατακράτηση υγρών ενώ  λειτουργεί θεραπευτικά σε περιπτώσεις εμμηνόρροιας, καθώς και ενοχλητικής και επίμονης εφίδρωσης. Αποδεικνύεται πολύ βοηθητικό για το άσθμα και την αντιμετώπιση της γρίπης. Είναι σούπερ αποτελεσματικό στην ανακούφιση από μυϊκές κράμπες. Με τη χρήση του, βοηθάμε στη ρύθμιση του άστατου  εμμηνορροϊκού κύκλου. Αντιμετωπίζουμε αρθρίτιδα και καταπραΰνουμε τον οργανισμό μας, από τους  ρευματικούς πόνους. Με τη χρήση του σταματάμε το ίδρωμα των ποδιών γι αυτό απολαύστε το αποτοξινωτικό σας ποδόλουτρο,  με αυτό. Είναι ακόμη εξαιρετικά αγγειοσυσταλτικό, σε φλεβίτιδα και αιμορροΐδες.

Το αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι είναι εξαιρετικό αν διανύετε έντονη σε στρές περιόδο ή αν γενικά έχετε αναταραχές ή αλλαγές στη ζωή σας. Δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας και βοηθάει την καλύτερη οργάνωση της σκέψης. Είναι επίσης γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες και βοηθάει στα γυναικολογικά προβλήματα.

 Είναι μη τοξικό, μη ερεθιστικό αλλά καλό θα είναι σε κάθε περίπτωση να αποφεύγεται από εγκύους.
Αν σας ενδιαφέρει να επιλέξετε αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι, μπορείτε να συνδεθείτε εδώ: www.mystikavotana.gr
%d bloggers like this:
More in Ασθένειες, Βότανα, Θεραπείες, Υγεία, φτιάξτα μόνη σου, φτιάξτο μόνη σου
Σανταλόξυλο,ένα πολύτιμο αιθέριο έλαιο

Το αιθέριο έλαιο σανταλόξυλο (santalum album) προέρχεται από την Ινδία και οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν χιλιάδες χρόνια πριν.Έχει μεγάλη ιστορία στην...

Close