Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

alt
Τα άτομα μια διαβήτη τύπου 1 θα βρουν ποτέ λύση στο πρόβλημα τους; Θα φτάσουν ποτέ στο σημείο να χρειάζονται άλλο την ινσουλίνη; Σύμφωνα με άρθρο του diabeteshealth.com, αυτή η προοπτική δεν είναι και πολύ πιθανή για τους ενήλικες.
 Ωστόσο μια νέα έρευνα από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης δημιουργεί την ελπίδα, ότι όταν τα 215.000 παιδιά στις ΗΠΑ που σήμερα έχουν διαβήτη τύπου 1, μεγαλώσουν θα μπορούν να «ξεχάσουν» για τα καλά την ινσουλίνη…
Οι ερευνητές έχουν βρει αυτό που πιστεύουν ότι είναι η αιτία του διαβήτη τύπου 1: Ένα μοριακό μονοπάτι, που ονομάζεται ATP/P2X7R, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο πάγκρεας, καθιστώντας αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη.
Η μελέτη ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να προσδιορίσει γιατί το σώμα απορρίπτει τα κύτταρα του παγκρέατος, είτε ως λανθασμένη επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των κυττάρων ενός ατόμου ή ως μεταμοσχευμένα κύτταρα. «Για να θεραπευτεί πραγματικά ο διαβήτης, έπρεπε να εντοπίσουμε ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Paolo Fiorina του Τμήματος Νεφρολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.
Ο προσδιορισμός του μοριακού μονοπατιού που οδηγεί σε διαβήτη τύπου 1 είναι μόνο το πρώτο βήμα.
 «Με τον εντοπισμό της αιτίας, μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στη θεραπεία. Προς το παρόν εξετάζονται οι φαρμακευτικές θεραπείες», δήλωσε ο δρ Paolo Fiorina. Αργότερα, η θεραπεία θα επικεντρωθεί στην ολοκληρωτική πρόληψη.
Πηγη: diabeteshealth.com
More in Ασθένειες, Διαβήτης, Θεραπείες, Υγεία
Η ζωή ξαναρχίζει μετά την ηλικία των 46 ετών

Το σηµείο καµπής στη ζωή του ανθρώπου είναι τα 46 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία βιώνει ο άνθρωπος την πιο...

Close