Η νεανική μας όψη ως γνωστό, βάλλεται από τη δράση των ελευθέρων ριζών που οξειδώνουν τις μεμβράνες των κυττάρων, το γενετικό τους υλικό, καθώς και τα ένζυμα τα οποία ρυθμίζουν τις μεταβολικές τους λειτουργίες. Αν επιθυμούμε να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και να δώσουμε παράταση στη φρεσκάδα και λάμψη της νιότης μας, τότε αρκεί να καταφύγουμε σε πέντε απλά βήματα που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από το νυστέρι του πλαστικού χειρουργού:

1 Αντι-οξειδωτική διατροφή

Αντι οξειδωτική διατροφή 300x199 5 έξυπνα βήματα για αποφυγή του λίφτινγκΗ κακή διατροφή εντείνει τη δημιουργία ελευθέρων ριζών γιατί στερεί από τον οργανισμό  τα πολύτιμα αντι-οξειδωτικά συστατικά, όπως είναι η βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή, οι πολυφαινόλες και το ιχνοστοιχείο σελήνιο, τα οποία είναι σε θέση να τις εξουδετερώσουν και συνεπώς να τις καταστήσουν αβλαβείς για τα κύτταρα.

Για να θωρακίσουμε ” εκ των έσω ” τους αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος ενάντια στην πρόωρη γήρανση, εμπλουτίζουμε το καθημερινό μας μενού με πηγές αντι-οξειδωτικών, όπως είναι τα εσπεριδοειδή φρούτα, τα ακτινίδια, οι φράουλες, το μπρόκολο, το σπανάκι, τα ραπανάκια, τα κολοκυθάκια, τα σταφύλια, οι πιπεριές και οι ξηροί καρποί ( πλούσιοι σε σελήνιο ). Επίσης φροντίζουμε να περιορίσουμε το αλκοόλ και στη θέση των ” σκληρών ” ποτών, που μας επιβαρύνουν μόνο με περιττές θερμίδες, προτιμούμε το κόκκινο κρασί, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.

Αν καπνίζουμε. πρέπει να καταναλώνουμε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών καθώς η νικοτίνη εξουδετερώνει ένα εξ αυτών, τη βιταμίνη C, που περιέχεται σε μια πληθώρα φυτικών προϊόντων.

2 Επαρκής και ήρεμος ύπνος

Επαρκής και ήρεμος ύπνος 5 έξυπνα βήματα για αποφυγή του λίφτινγκΟ ύπνος αποτελεί πραγματική τροφή για την επιδερμίδα. Ο βραδινός δε ύπνος είναι αναντικατάστατος γιατί ο οργανισμός τότε είναι προγραμματισμένος να ξεκουράζεται σύμφωνα με το βιολογικό του ρολόι. Για να είναι ωφέλιμος ο ύπνος, πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 7-8 ώρες και να μη διακόπτεται από εξωγενείς παράγοντες όπως ήχοι από την τηλεόραση ή και άλλους θορύβους. Φυσικά πρέπει να κοιμόμαστε μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον στο οποίο δεν επικρατεί ακαταστασία, ώστε να μπορούμε να χαλαρώσουμε πνευματικά, ενώ η θερμοκρασία του χώρου δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 22-24  βαθμοί C.

3 Ήπια άσκηση για την εκτόνωση του στρες

Οι ήπιες μορφές άσκησης, που δεν προκαλούν έντονη εφίδρωση ούτε καταπονούν το σώμα, είναι ιδανικές όχι μόνο για τη διατήρηση της καλλίγραμμης σιλουέτας αλλά και την Ήπια άσκηση για την εκτόνωση του στρες 300x173 5 έξυπνα βήματα για αποφυγή του λίφτινγκεκτόνωση του στρες. Περπάτημα σε γρήγορο ρυθμό, χορός ( μοντέρνος, λάτιν κλπ ) κολύμπι ή aqua-aerobics σε πισίνα, γιόγκα, πιλάτες  είναι μερικές από τις επιλογές που έχουμε για να αποβάλουμε το στρες που μας προκαλούν διάφοροι παράγοντες, όπως είναι οι πιεστικές προθεσμίες στη δουλειά, η αυξημένη κίνηση στους δρόμους, οι ενοχλητικοί θόρυβοι. Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, η άσκηση πρέπει να διαρκεί από 30 εως 45 λεπτά τη φορά και να γίνεται με συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα, κατά προτίμηση μέρα παρά μέρα, ώστε να ξεκουραζόμαστε στα ενδιάμεσα διαστήματα. Δίχως άσκηση το στρες συσσωρεύεται στον οργανισμό και φτάνει σε τοξικά επίπεδα εντείνοντας την παραγωγή ελευθέρων ριζών ως φυσιολογικά απόβλητα των μεταβολικών λειτουργιών των κυττάρων, με συνέπεια το δέρμα να γερνάει πρόωρα.

4 Πίλινγκ για επιτάχυνση της κυτταρικής ανάπλασης

Το πίλινγκ είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για την απομάκρυνση από την επιδερμίδα των νεκρών κυττάρων ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται η λειτουργία των ζωντανών κυττάρων που βρίσκονται από κάτω. Πίλινγκ για επιτάχυνση της κυτταρικής ανάπλασης 300x214 5 έξυπνα βήματα για αποφυγή του λίφτινγκΈτσι επιταχύνεται ο ρυθμός ανάπλασης τους και  αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου, με συνέπεια να μειώνονται ορατά οι πρόωρες ρυτίδες. Αποτέλεσμα αυτών το δέρμα να αποκτά ιδιαίτερη λάμψη.

Τα διάφορα πίλινγκ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περιέχουν ως δραστικές ουσίες μικροσφαιρίδια όπως  κόκκους αργίλου, υδρόξυ οξέα φρούτων, σαλικυλικό οξύ, φαινόλες, λακτικό οξύ κα.

Ωστόσο, για να είναι ευεργετικό το πίλινγκ, πρέπει να γίνεται με τη σωστή συχνότητα και αμέσως μετά να ακολουθεί βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας, η οποία πολλές φορές παραμένει ερεθισμένη για λίγες ώρες.

5 Προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία κάθε εποχή

Η υπεριώδη ακτινοβολία αποτελεί εχθρό της επιδερμίδας ανεξαρτήτως εποχής.

Προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία κάθε εποχή 300x187 5 έξυπνα βήματα για αποφυγή του λίφτινγκΟι UVA ακτίνες ευθύνονται κυρίως για τις σοβαρές αλλοιώσεις που πραγματοποιούνται στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος και φυσικά χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από μια απλή συννεφιά για να προστατευτούμε από τις βλαβερές τους επιδράσεις. Η μόνη λύση είναι να συνηθίσουμε στην ιδέα πως πρέπει να χρησιμοποιούμε καλλυντικά με αντηλιακά φίλτρα στη σύνθεση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τις ηλιόλουστες καλοκαιρινές ημέρες.

about-woman.

 

More in Γυναίκες, Διατροφή, ομορφιά
sex-couple-kiss-w352
Που μπορεί να ταξιδεύει το μυαλό ενός άντρα όταν κάνει σεξ!

Το κατά πόσο θα ταξιδέψει το μυαλό του αγαπημένου μας την ώρα που κάνουμε σεξ και σε τη μονοπάτια θα...

Close