Το αργκανέλαιο έχει τη  δύναμη να συντηρεί τους ιστούς του δέρματος. Θεωρητικά είναι από τα ακριβότερα έλαια, αλλά τελικά θα λέγαμε, ότι είναι πολύ φθηνό καθώς είναι πολύτιμο και όπως συμβαίνει με όλα τα έλαια, κρατάει πολύ περισσότερο από μια υδατική κρέμα!

Είναι από αυτά τα μυστικά ομορφιάς,  που χωράνε παντού! Το βάζεις μέσα στην υδατική σου κρέμα ημέρας, στην κρέμα νύχτας, το χρησιμοποιείς στα μάτια για να αντιμετωπίσεις το πόδι της χήνας και τις λεπτές ρυτίδες, το απλώνεις σκέτο πάνω στο πρόσωπο σου και κάνει τέλεια τη δουλειά του ή το απλώνεις για τις ραγάδες στο σώμα και το στήθος, ή ακόμη  για σύσφιξη στο στήθος, αλλά και για αντοχή, λάμψη, δύναμη και στιλπνότητα στα μαλλιά σου. Έχεις λοιπόν αυτό το έλαιο,,  τα έχεις όλα!!

Πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα τέτοιο λάδι όταν λίγες σταγόνες αρκούν; Έχει υπολογιστεί ότι χρειάζονται 12 με 20 ώρες χειρωνακτικής εργασίας για τη παραγωγή ενός  μόνο λίτρου ελαίου αργκάν!

Επιπλέον έχει τη φήμη  (και όχι άδικα) ότι αποτελεί ένα από τα πιο δυσεύρετα αλλά και τα πιο αποτελεσματικά συστατικά που χρησιμοποιούν οι κρέμες ομορφιάς  του εμπορίου. Κι αυτό γιατί το αργκάν, τα παρέχει όλα. Είναι πλουσιότατο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες Ε και Α .  Έχει δεκαπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, σε σχέση με το ελαιόλαδο, ενώ περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες, σκουαλένιο, φαινόλες και καροτένια, που δρουν εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει 70,2 mg βιταμίνης Ε ανά 100 γραμ., (βιταμίνη πολύ σημαντική για το δέρμα) σε αντίθεση με το ελαιόλαδο που περιέχει μόλις 12 mg  και το φοινικέλαιο που περιέχει 25,6 mg. Επίσης, είναι πιο ανθεκτικό στην οξείδωση από το ελαιόλαδο! Η αντιφλεγμονώδης δράση του το κάνει ιδανικό για την ανακούφιση από την ακμή. Χαρακτηριστικό είναι, ότι ενώ το 2007 υπήρχαν στην αμερικανική αγορά μόλις δύο προϊόντα που περιείχαν Argan oil, μόλις οι έρευνες άρχισαν να φέρνουν στο φως τις ευεργετικές του ιδιότητες, ο αριθμός τους το 2011 ξεπέρασε τα 200!Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, οι γυναίκες που ξέρουν την αποτελεσματικότητα του και το χρησιμοποιούν από νεαρή ηλικία, δεν το εγκαταλείπουν ούτε μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Το μυστικό του: . Οι φυτοστερόλες που περιέχονται στο έλαιο αργκάν, προστατεύουν το πολύτιμο κολλαγόνο του δέρματος μας. Τα τριτερπένια  που περιέχει καθυστερούν κατά πολύ τη γήρανση.  Και η extra χρήσιμη πληροφορία, αν κατά την εφαρμογή του , αναμιχθεί με έλαιο ροδιού, η αντιοξειδωτική του δράση φτάνει στο ζενίθ της!

 Αν σας ενδιαφέρει να επιλέξετε έλαιο αργκάν, μπορείτε να συνδεθείτε με τον ακόλουθο σύνδεσμο  www.mystikavotana.gr

 

More in Βότανα, Γυναίκες, Θεραπείες, ομορφιά
Kαρκίνος του μαστού: 4 τρόποι να μειώσεις τον κίνδυνο

Mια στις 13 γυναίκες στην Ευρώπη θα προσβληθεί από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της. Τι μπορεί να...

Close