Τα εμφράγματα παρουσίασαν αύξηση στην Ελλάδα μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδίως μεταξύ των γυναικών και των ανθρώπων άνω των 45 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν κυρίως τη Μεσσηνία και παρουσίασε ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Μάκαρης του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.
Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στην ανάλυση των ιατρικών ιστορικών περίπου 22.100 ασθενών που έγιναν δεκτοί στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Καλαμάτας σε μια περίοδο οκτώ ετών, χωρισμένη σε δύο περιόδους: μία προ της κρίσης 2004-2007 και άλλη μία στη διάρκεια της κρίσης 2008-2011.
Στην πρώτη περίοδο, πριν την κρίση, καταγράφηκαν 841 εμφράγματα, ενώ στην περίοδο της κρίσης υπήρξε αύξηση με 1.084 εμφράγματα. Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση στα εμφράγματα καταγράφηκε στις γυναίκες. «Οι Ελληνίδες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από τους άνδρες, είναι υπεύθυνες για τη φροντίδα των παιδιών και επίσης εργάζονται εκτός σπιτιού – μια συνταγή για στρες», σχολίασε ο κ. Μάκαρης, σε ανακοίνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.
Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

zougla

More in Ασθένειες, έρευνες, Υγεία, ψυχολογία
2012111501308-preview
Μαθήματα ζωής. Ποιά είναι τα μαθήματα που “παίρνουμε” καθώς μεγαλώνουμε;

Μαθήματα ζωής ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ     Αναγνώριση, επαγγελματική επιτυχία, οικονομική εξασφάλιση. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας...

Close