Καταλαβαίνει ότι το βλέμμα σου έχει καρφωθεί στη σέξι φίλη της.

Ο κίνδυνος απιστίας και η ζήλια εντείνονται όταν πρόκειται για κοντινό πρόσωπο.
Πες της: «Συγγνώμη. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, γιατί απλώς θέλω να είμαι μαζί σου όσο με καμία άλλη».
Να είσαι ειλικρινής, να αναγνωρίζεις το λάθος σου κι άλλη φορά να μην κοιτάς τόσο απροκάλυπτα. Ξέρει πολύ καλά ότι κοιτάς κι άλλες γυναίκες. Τα μάτια της έχουν εξασκηθεί να λειτουργούν αδιάκοπα σαν ραντάρ.
Μην πεις ποτέ: «Τι είναι αυτά που λες; Εχεις πάει σε οφθαλμίατρο τελευταία;» Μην προσπαθείς να διαψεύσεις κάτι που είδε. Η Janice Lavine, Ph.D., συγγραφέας του Why Do Fools Fall in Love, σου εξηγεί το λόγο: «Η άρνηση την κάνει να νιώθει ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί αισθάνθηκε άσχημα».

Μαθαίνει ότι κάτι είχε γίνει με την κολλητή σου στο παρελθόν.
Η μυστικοπάθεια αυξάνει τις υποψίες για το τι μπορεί να έχει συμβεί μεταξύ σας.
Πες της: «Δεν ήθελα να σου το κρύψω, όμως αυτό συνέβη πολύ παλιά κι έχει ξεκαθαριστεί. Είμαστε μόνο φίλοι».
Ζήτα της να σου υποδείξει εκείνη τον τρόπο που θέλει να χειριστείς στο εξής τη σχέση με την κολλητή σου. Ετσι θα καταλάβει ότι τη βάζεις πιο πάνω από τη φιλία σας. Για να νιώσει πιο ασφαλής, πες της την επόμενη φορά που θα βγείτε να έρθει μαζί σας.
Μην πεις ποτέ: «Τώρα θα νομίσεις ότι τη θέλω ακόμη. Κάτι ήξερα που δεν σου το είχα πει τόσο καιρό. Το φανταζόμουν ότι θα του έδινες τεράστιες διαστάσεις». Θα θεωρήσει ότι πρόκειται για κοινότοπη αντρική δικαιολογία. Η Lavine πιστεύει ότι θα φανείς φοβισμένος και θα δείξεις ότι δεν της έχεις καμία εμπιστοσύνη.

Ανακαλύπτει ότι η πρώην σου εξακολουθει να στέλνει e-mail.
Την έχει στο μυαλό της ως κινητή απειλή. Τώρα το ένστικτό της επιβεβαιώνεται.
Πες της: «Αυτά τα μηνύματα έχουν αρχίσει να με ενοχλούν όσο και σένα. Πρέπει να σκεφτούμε έναν κομψό τρόπο για να σταματήσουν».
Για αρχή, το καλύτερο είναι να την παροτρύνεις να διαβάσει τα e-mail. Θα πάρεις μπόνους ειλικρίνειας κι εμπιστοσύνης. Επειτα θα μάθεις πώς θεωρεί σωστό να χειρίζεσαι ανάλογες καταστάσεις.
Μην πεις ποτέ: «Η κοπέλα είναι παρανοϊκή. Μη δίνεις σημασία». Αυτό δεν αποδεικνύει την αθωότητά σου. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρείς επαφές με την πρώην, άρα ένα μόνιμο θέμα καβγά και της δίνει πάτημα να μιλά κι εκείνη με τον πρώην.

Φτάνει στα αυτιά της η ιστοριούλα από το μπάτσελορ του κολλητού.
Το γεγονός ότι το παρέλειψες, το κάνει πιο ύποπτο. Πιστεύει ότι έχεις κι άλλα μυστικά.
Πες της: «O.Κ. Αν πράγματι θες να μάθεις, πάμε για ένα ποτό και θα σου τα πω όλα αναλυτικά».
Ασε τη να ρωτήσει οτιδήποτε και απάντα σε όλα χωρίς δισταγμούς. Το πιο πιθανό είναι να μη θέλει να μάθει λεπτομέρειες, αφού καμία γυναίκα δεν θέλει να φαντάζεται τον άντρα της σαν την κολόνα, γύρω από την οποία κάνει το σόου της μία ημίγυμνη χορεύτρια.
Μην πεις ποτέ: «Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να είχε στριπτιζέζ στο μπάτσελορ του Βαγγέλη». Ακόμα κι αν έχει διάθεση να συγχωρήσει μία απιστία, ένα ψέμα που υποτιμά τη νοημοσύνη της θα την εξοργίσει.

 

menshealth.gr

More in Sex, Άνδρες, Σχέσεις, ψυχολογία
shutterstock_46576876
Άντρες: Τα μαθηματικά της ζωής σου για να μείνεις υγιής και ακμαίος.

Ο Πυθαγόρας το είπε πρώτος απ' όλους: τα πάντα εξηγούνται με μαθηματικούς τύπους κι όλα τα μυστικά κρύβονται στους...

Close