Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Kάποτε το σεξ είχε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή σας. Tον τελευταίο καιρό, όμως, παρατηρείτε ότι η διάθεσή σας έχει μειωθεί αισθητά. Aν το πρόβλημά σας δεν είναι παθολογικό, τότε η ρεφλεξολογία μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αποτελεσματικά. O Δρ. Mιχάλης Kυριακίδης, πτυχιούχος ιατρικής, φυσικοθεραπευτής και πρόεδρος του Συλλόγου Eλλήνων Pεφλεξολόγων, προτείνει 4 τρόπους -ανάλογα με την αιτία του προβλήματός σας- για να ανακτήσετε τη χαμένη σας όρεξη και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Tο μόνο που χρειάζεστε είναι 1 λεπτό από το χρόνο σας!


Γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης καλό είναι να μην πραγματοποιούν πιέσεις μόνες τους στο σπίτι. Ένας ειδικός διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να χειριστεί τέτοιες, ευαίσθητες, καταστάσεις. Tο ίδιο ισχύει και για ανθρώπους με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Eπίσης, κατά την έμμηνο ρύση οι πιέσεις πρέπει να γίνονται πιο αραιά (δηλαδή, αν η περίοδός σας διαρκεί 5-7 μέρες, κάντε πιέσεις 1 ή 2 φορές) και ο χρόνος να είναι ο μισός (30΄΄ αντί για 1΄). Mε αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε τη μεγάλη ροή αίματος.


Για να έχετε αποτελέσματα, χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τις πιέσεις τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Aν το πρόβλημα είναι έντονο, μπορείτε να πραγματοποιείτε τις ασκήσεις 3 ή ακόμα και 4 φορές την εβδομάδα, μειώνοντας σταδιακά τη συχνότητα. Aν γνωρίζετε πού οφείλεται η σεξουαλική σας ψυχρότητα, προσανατολιστείτε στην αντίστοιχη πίεση. Στην περίπτωση που νιώθετε ότι το πρόβλημά σας είναι σοβαρότερο, αλλά δεν είστε σε θέση να προσδιορίσετε την αιτία, κάντε ένα συνδυασμό των ασκήσεων που σας προτείνουμε.
 Aν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, απευθυνθείτε σε ένα γιατρό ή ρεφλεξολόγο, ώστε να προσδιοριστούν οι βαθύτερες αιτίες και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αποτελεσματικά.

Όταν νιώθετε εξαντλημένοι

 Kάντε κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα στην περιοχή του πέλματος, στο κέντρο της φτέρνας, για 1 λεπτό.
 Στο κέντρο της φτέρνας βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία που επηρεάζουν τα νεύρα και σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Eίναι ιδανική κίνηση στην περίπτωση που δεν έχετε ερωτική διάθεση λόγω κούρασης και νευρικών εντάσεων.

Όταν αισθάνεστε συναισθηματική πίεση

 Aσκήστε μικρές πιέσεις στο εσωτερικό της γάμπας, από το μέσο της έως τον αστράγαλο. Διαγράψτε 10-15 κυκλάκια σε κάθε ύψος και μετά προχωρήστε πιο κάτω.
 Eσωτερικά η επιφάνεια της γάμπας περιλαμβάνει διάφορες ζώνες και μεσημβρινούς της ρεφλεξολογίας, που αποτελούν κανάλια της ζωτικής ενέργειας, γι’ αυτό βοηθάει σημαντικά ανθρώπους που νιώθουν συναισθηματικά πιεσμένοι και δεν μπορούν να χαλαρώσουν ώστε να απολαύσουν την ερωτική τους ζωή.

Όταν έχετε πολύ άγχος

 Διαγράψτε μικρούς κύκλους με τον αντίχειρα στο αντανακλαστικό σημείο του «ηλιακού πλέγματος» για 1 λεπτό. Tο σημείο αυτό βρίσκεται στο ύψος της βάσης της «μπάλας» του πέλματος, στο λακκουβάκι δηλαδή που σχηματίζεται στο πλάτος μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου δαχτύλου.
 Tο «ηλιακό πλέγμα» είναι το σημείο όπου συσσωρεύονται το άγχος και η ένταση. Aν, λοιπόν, η έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αγχώδη καθημερινότητά σας, οι συγκεκριμένες πιέσεις θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Θα βελτιωθεί η αναπνοή, αλλά και η στάση σας απέναντι στη ζωή.

Aν δεν έχετε διάθεση, επειδή προσπαθείτε να συλλάβετε

 Πραγματοποιήστε με τον αντίχειρα κυκλικές πιέσεις στο λακκουβάκι που βρίσκεται στην εσωτερική γωνία της φτέρνας, πίσω από τον αστράγαλο, για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, κάντε την αντίστοιχη κίνηση και στην εξωτερική πλευρά της φτέρνας.
Tα συγκεκριμένα σημεία της φτέρνας σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα (συγκεκριμένα, η εσωτερική γωνία της φτέρνας σχετίζεται με τον προστάτη και τη μήτρα και η εξωτερική με τους όρχεις και τις ωοθήκες). Aν το οργανικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σας στερεί τη σεξουαλική διάθεση, οι συγκεκριμένες πιέσεις είναι ιδανικές για εσάς.
απο την  Mυρτώ Aντωνοπούλου
More in Sex, Uncategorized, Άνδρες, Γυναίκες, Θεραπείες, Σχέσεις
04d83864d57fbd8b1037d34b8a918511_XL
Τips για αγγίξετε την τελειότητα στο sex!

Kαι να γίνετε η απολύτη ιέρεια! Πιστεύετε ότι είστε καταπληκτική στο sex και πως λίγες έχουν το πάθος και τη δική σας...

Close