Η ολιγοφαγία φαίνεται να είναι το μυστικό για τη μακροζωία. Η κατανάλωση 40% λιγότερου φαγητού μπορεί να μεγαλώσει το προσδόκιμο ζωής ώς και κατά είκοσι χρόνια.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Health Ageing του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου έχουν στα σκαριά μια θεραπεία που ελπίζουν ότι θα καταπολεμήσει τη διαδικασία της γήρανσης.

«Αν μειώσεις την ποσότητα φαγητού που καταναλώνει ένας ποντικός κατά 40%, θα ζήσει είκοσι με τριάντα χρόνια περισσότερο. Σε ανθρώπινα χρόνια αυτό αντιστοιχεί στα είκοσι. Αυτό έχει αποδειχτεί σε όλα τα είδη των οργανισμών, ακόμη και στα λαμπραντόρ!» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας δρ Ματ Πάιπερ.

Οι επιστήμονες μελετούν το αποτέλεσμα της ολιγοφαγίας και στις μύγες, που έχουν σε ποσοστό 60% τα ίδια γονίδια με τους ανθρώπους. Ο δρ Πάιπερ δήλωσε επίσης ότι η ομάδα του έχει καταφέρει να μεγαλώσει το προσδόκιμο ζωής οργανισμών μεταλλάσσοντας γονίδιά τους.

«Αν ανακαλύψουμε τα γονίδια που εμπλέκονται στη γήρανση, θα μπορέσουμε να καθυστερήσουμε την ίδια τη γήρανση» δηλώνει ο επιστήμονας. Επίσης, μέσω των γονιδίων, η ομάδα του κατάφερε να μειώσει την επίδραση των αλλοιώσεων που μπορούν να προκαλέσουν Αλτσχάιμερ.

Espressonews.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή
94908-coffee-drinkers
Ο καφές μας βοηθά να ζούμε περισσότερο

Ο πρωινός μας καφές μπορεί να αρχίσει να έχει καλύτερη γεύση αφού μια από τις μεγαλύτερες μελέτες για το θέμα...

Close