Για κάποιους από εμάς το σπέρμα είναι κάτι πολύτιμο. Για άλλους είναι απαραίτητο. Για τις γυναίκες, όπως υποστηρίζει μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι, είναι εθιστικό.
Η έρευνα αυτή υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, ή να αυτοκτονήσουν, αρκεί να συνεχίσουν χωρίς προφύλαξη. Η ίδια έρευνα λέει ότι οι γυναίκες που ακολούθησαν αυτή τη μέθοδο έπεσαν όλο και πιο πολύ ψυχολογικά όσο απείχαν από το σεξ, σε αντίθεση με εκείνες που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό. Συμπέρασμα: το σπέρμα είναι εθιστικό.

Απόδειξη ήταν η έρευνα ανάμεσα σε 293 γυναίκες φοιτήτριες που έδειξε ότι εκείνες που δεν χρησιμοποίησαν προφύλαξη, αναζήτησαν νέο ερωτικό σύντροφο αμέσως μετά τη λήξη μιας σχέσης. “Το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες είναι επιρρεπής στην άμεση αναζήτηση σεξουαλικής επαφής, σημαίνει ότι έχουν εθιστεί σε ό,τι χημικές ουσίες περιέχει το σπέρμα”, δηλώνει ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας, Γκόρντον Γκάλουμ. “Τέτοιες χημικές ουσίες, όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα, η προλακτίνη απορροφούνται από τα τοιχώματα του αιδοίου και προκαλούν ευφορία”. Επομένως η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει στέρηση και επομένως κατάθλιψη.

http://newsfree.pblogs.gr/2007/05/to-sperma-fernei-thn-eftyhia.html

Tagged with: