Αυτό το πήλιγκ είναι πλούσιο σε τροφή για το δέρμα και αναπλάθει τα χέρια. Βέβαια εξ αρχής η “συνταγή” αυτή χρησιμοποιήθηκε για το πρόσωπο,όμως είδα τόσοα θεαματικά αποτελέσματα που το ακολουθώ και  στα χέρια. Είναι μάλιστα ιδαίτερα χρήσιμο για τα δάκτυλα των διαβητικών που πληγώνονται απο τις συνεχείς με τρήσεις του ζαχάρου τους. Οι άκρες των δακτύλων γίνονται απαλότερες και ανθεκτικότερες. Επιπρόσθετα, και το μέλι και η ασπιρίνη δημιουργούν και την απαραίτητη αντισηψία για καθαρότητα και πρόληψη.

Εκτέλεση: Βρέχεται τα χέρια σας και απλώνεται μέλι χρησιμοποιώντας το όπως ακριβώς και το κρεμοσάπουνο σας. Αφού το αφαιρέσετε πάλι με νερό, διαλύεται στην παλάμη σας μια ασπιρίνη και τρίβετε με  αυτό τα χέρια σας. Αμέσως παίρνουν έναν τόνο νεανικότητας και φρεσκάδας. Το αποτέλεσμα, είναι άμεσο.

Ιδιότητες του μελιού στο δέρμα.

Ειναι ευρεως γνωστες οι ευεργετικες επιδρασεις του μελιου στο δερμα, σε δερματικες παθησεις και στην επουλωση πληγων. Σημερα, κυκλοφορουν πληθως σκευασματων για το δερμα που περιεχουν μελι. Εκτος του γεγονοτος οτι βοηθαει στην ενυδατωση του δερματος, με τις αντιβακτηριακες ιδιοτητες του βοηθαει σε παθησεις του δερματος. Επιπλεον, εχει επουλωτικες επιδρασεις στις πληγες, οι οποιες οφειλονται στην αντιβακτηριακη του δραση και στο γεγονος οτι αυξανει την συγκεντρωση γλουταμινης στην πληγη. Παραλληλα, ενισχυει την παρουσια της λεμφου στην πληγη. Με το μελι μπορουμε τα βοηθησουμε ενα ταλαιπωρημενο δερμα να ξαναβρει την φρεσκαδα και την ελαστικοτητα του, ενω παραλληλα μπορουμε να παρασκευασουμε σαπουνια και αφρολουτρα για την υγιεινη του σωματος.

Ασπιρίνη, ιδιότητες:Μείωση της φλεγμονής: Η ασπιρίνη καταστέλλοντας την παραγωγή προσταγλανδινών από τους ιστούς όταν υπάρχει μια φλεγμονή ή ένα τραύμα, μειώνει το πρήξιμο, την ερυθρότητα, τον πόνο και την αύξηση της θερμοκρασίας που παρατηρείται στους ιστούς λόγω φλεγμονής οποιασδήποτε αιτιολογίας

 

Tagged with:
 
More in ομορφιά
1319458970251
Σας τέλειωσε το αποσμητικό; Η λύση είναι στην κουζίνα σας!

  Η τέλεια οικονομική αλλά κυρίως υιγεινή λύση για το σώμα σας βρίσκεται στην κουζίνα σας, όταν δεν θέλετε η...

Close