Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Αφήνουν τους άπορους διαβητικούς να πεθάνουν;

Οι καταγγελίες που φθάνουν στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” είναι σοκαριστικές.

Είναι γνωστό ότι πολλοί διαβητικοί φοράνε αντλία ινσουλίνης τα αναλώσιμα της οποίας κοστίζουν κοντά στα 400 ευρώ το μήνα. Ως τώρα τα πλήρωναν οι ασθενείς και στη συνέχεια τα εισέπρατταν κάποια στιγμή από το ΙΚΑ.


Ο νεός φορέας  που δημιουργήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες δεν τα αναγνωρίζει και αρνείται να τα πληρώσει.

http://www.kourdistoportocali.com

Αυτήν την αναδημοσίευση, μου την έστειλε ένας διαβητικός φίλος της σελίδας και τον ευχαριστώ πολύ. Έχω κι εγώ να προσθέσω κάτι για  αυτήν την αλητεία που γίνεται εις βάρος των διαβητικών και που με κάνει να υποπτεύομαι ότι βγαίνουν πολλλά λεφτά στην πλάτη μας. Συνόδεψα πριν λίγες μέρες διαβητική φίλη μου με βιβλιάριο απορίας στο νοσοκομείο για να προμηθευτεί τα αναλώσιμα της και να στηρίξει την θεραπεία της.

Ανάμεσα στις ινσουλίνες πού κάποιες δεν δίνονται γιατί απλά δεν υπάρχουν, της δόθηκαν και κάποιες καινούργιες ταινίες μέτρησης οι οποίες της έδειξαν ζάχαρο 20! Να σημειωθεί ότι το νούμερο 20 σε στέλνει κατευθείαν σε κώμα αφού το φυσιολογικό είναι απο 70-120. Η φίλη μου πάσχει απο τρομερές υπογλυκαιμίες και κατέρευσε μόλις είδε το αποτέλεσμα στις σκάλες του νοσοκομείου. Της έδωσα τον δικό μου μετρητή για επαλήθευση και είδαμε ότι απο το σοκ είχε πλέον 320! Όσες φορές και αν το μετρήσαμε οι μετρητές ζαχάρου του νοσοκομείου έδειχναν το ζάχαρο της 12  (ναι 12 όχι 120)και το δικό μου το ασφαλές 320! Θυμήθηκα αμέσως την γιαγιά που περίμενε να πάρει τα φάρμακα της πριν απο μας στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Αν εκείνη στο σπίτι έβλεπε το ζάχαρο της 20 ή 12 δεν θα τρωγε κατευθείαν γλυκό; Πόσο εύκολα είναι τελικά ένας διαβητικός να πέσει σε κώμα όταν οι αρμόδιοι φορείς αντί να σε προστατεύουν παίζουν ρώσικη ρουλέτα με την υγεία και την ισορροπία σου!

Η φίλη μου τώρα να σημειωθεί ότι κλαίει κάθε μέρα γιατί δεν έχει χρήμματα να αγοράσει τα αναλώσιμα της. Έχει 2 ανήλικα παιδιά και αδυνατεί να δουλέψει λόγω υπογλυκαιμιών. Λόγο υπογλυκαιμιών επίσης αδυνατεί να κάνει αντίσταση στους δρόμους. Δεν μπορεί να συμμετέχει σε πορείες και νιώθει ανάπηρη. Στηρίζεται στους φίλους για δυό κουτιά αξιόπιστα αναλώσιμα. Αυτό θα εννοούν μάλλον όταν μιλούν για κοινωνικό κράτος. Την κοινωνία των φίλων!

Tagged with:
 
More in Διαβήτης, ειδήσεις
Image
Θεράπευσαν το έμφραγμα με βλαστοκύτταρα

Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να αντιστρέψουν τις βλάβες του εμφράγματος, χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα που πήραν από τις ίδιες τις...

Close