Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Ute Lemper

«PIRATE JENNY IS BACK»

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέμπτη 1 Μαρτίου, ώρα 9:00 μμ

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Μαρτίου, ώρα 8:30 μμ

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

(Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)

 

Επιτέλους! Η «Τζένη των Πειρατών» επιστρέφει… με το είδος που την ανέδειξε!

Επιτέλους! Η κορυφαία περφόρμερ του κόσμου, η διάδοχος των θρυλικών

Εντίθ Πιάφ και Μάρλεν Ντίντριχ, στο πολυαναμενόμενο θεματικό της comeback,

με το εκπληκτικό ρεπερτόριο που την καταξίωσε διεθνώς ως πρώτη των πρώτων.

Επιτέλους καμπαρέ! Μεγάλα τραγούδια απ’ την μεγαλύτερη και αυθεντικότερη εν ζωή ερμηνεύτρια, την μοναδική Ούτε Λέμπερ.

 

Μυθικά ακούσματα, αξέχαστα τραγούδια σε στίχους του Μπέρτολντ Μπρέχτ και μουσική του Κουρτ Βάιλ, πινελιές από αγαπημένα μιούζικαλ, μαγευτικές μελωδίες του Ζακ Μπρελ και του Άστορ Πιατσόλα και στο ανκόρ μεγάλες επιτυχίες των δύο μυθικών γυναικών, της Μάρλεν Ντίντριχ και της Εντίθ Πιάφ, που άλλωστε η ίδια η Ούτε Λέμπερ, όμοια αισθαντική και απόλυτα καθηλωτική, τις μοιάζει καταπληκτικά!

Όλα μαζί συνθέτουν από κοινού ένα γοητευτικό, ένα εκπληκτικό μουσικό πρόγραμμα, που αναμένεται να μαγέψει το ελληνικό κοινό και να αποζημιώσει με το παραπάνω τους φανατικούς φίλους της, που χρόνια τώρα περίμεναν να ξανακούσουν επιτέλους ζωντανά αυτές της λαμπρές ερμηνείες της ανεπανάληπτης σύγχρονης Ντίβας!

Της σαγηνευτικής αυτής Femme Fatale, με το εκπληκτικό ταμπεραμέντο, την απίστευτη υποκριτική δεξιοτεχνία, την επιβλητική σκηνική παρουσία, την εκφραστικότατη φωνή, το πληθωρικό συναίσθημα.

Της συγκλονιστικής και φλογερής αυτής τραγουδίστριας, της μουσικού, ηθοποιού, χορεύτριας, ζωγράφου και μοντέλου, που με τον πολυδιάστατο σκηνικό χαρακτήρα της και το «ταλέντο φωτιά» που διαθέτει, κατέκτησε τη διεθνή καταξίωση με τις εξαιρετικές παρουσίες της σε μιούζικαλ και καμπαρέ, αλλά και με τις ροκ, τζαζ, ακόμη και τις κλασικές εκφάνσεις της!

 

Του «τρομερού παιδιού» και του «μοναδικού καλλιτεχνικού είδους στη μουσικοθεατρική ιστορία», όπως τη χαρακτήρισε σύσσωμος ο διεθνής Τύπος αλλά και το παγκόσμιο κοινό, οι ίδιοι ακριβώς που την έχρισαν «κορυφαία show woman του πλανήτη», για την αξέχαστη «Λόλα» της στον «Γαλάζιο Άγγελο». Της μοναδικής στα μέχρι σήμερα σκηνικά δεδομένα που απέσπασε ταυτόχρονα το βραβείο «Λώρενς Ολίβιε» για την ερμηνεία της στο θεατρικό «Chicago» στο Λονδίνο και το βραβείο «Μολιέρου» για την ερμηνεία της στο μουσικοθεατρικό «Cabaret» στο Παρίσι, την ίδια στιγμή που στη Νέα Υόρκη το περιοδικό Billboard την ανακήρυττε «Καλλιτέχνη της χρονιάς».

 

Της μούσας διάσημων δημιουργών, που καλλιτέχνησαν αποκλειστικά για την ίδια αριστουργηματικά έργα, όπως οι χορογράφοι Μωρίς Μπεζάρ το «La Mort Subite» και Πίνα Μπάους το «Weill Revue», ο συνθέτης Άντριου Λόυντ Βέμπερ το μιούζικαλ «Cats», οι σκηνοθέτες Πήτερ Γκρήναγουεϊ την ταινία «Prospero’s books» και ο Ρόμπερτ Όλτμαν την ταινία «Prêt-à-Porter». Όπως οι Μάικλ Νάιμαν, Έλβις Κοστέλο, Τομ Γουέιτς, Φίλιπ Γκλας, Νικ Κέιβ, που της έγραψαν ή της παραχώρησαν μεγαλειώδη τραγούδια. Όπως όμως και ο σπουδαίος μαέστρος Ζούμπιν Μέτα, που την επέλεξε στο δικό του «στοίχημα ζωής», ως σολίστ μεγάλων κλασικών ορχηστρών (Βοστώνης, Λονδίνου, Ισραήλ) στα πιο φημισμένα θέατρα του κόσμου από τη Σκάλα του Μιλάνου, το Πίκκολο Τεάτρο και το Λίνκολν Σέντερ ως το Ρόγιαλ Χολ και το Κουήν Ελίζμπεθ Χολ, το Μπερλίνερ Ανσάμπλ και την Όπερα του Σίδνεϋ.

 

Προπώληση Θεσσαλονίκης:

Στα εκδοτήρια της Πλατείας Αριστοτέλους και στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής.

Τηλ: 2310 895939

 

Προπώληση Αθήνας:

Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ομήρου 8.

Τηλ: 210 7282333, online αγορά: www.megaron.gr

 

Τιμές εισιτηρίων: από 20 € έως και 70 €

 

Έναρξη προπώλησης: Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

 

Επιμέλεια: Νικλολας Αρώνης

zougla.gr

More in ειδήσεις, καλλιτέχνες, πολιτισμός
e-go_o_gialino
Πέτα-Ζιώγαλας-Μπλε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Ελένη Πέτα, ο Νίκος Ζιώγαλας και οι Μπλε συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Τρεις παρουσίες, με...

Close