Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Φραγκοστάφυλο (Ribes Nigrum): Ένας ποταμός βιταμίνης C!

Το φραγκοστάφυλο είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος ο οποίος φύεται στο Νεπάλ και την περιοχή των Ιμαλαίων , παράγει δε μαύρα μούρα τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Επίσης μπορούμε να το βρούμε στην Σκωτία, Αγγλία και στα μέρη με μεγάλη υγρασία.

Οι καρποί του φραγκοστάφυλου περιέχουν μεγάλες ποσότητες από βιταμίνη C που είναι τριπλάσιες από τα εκείνες που περιέχουν τα πορτοκάλια. Το εκχύλισμα φραγκοστάφυλλου περιέχει 1000mg βιταμίνης C μέσα σε 10 σταγόνες του σκευάσματος.

Φυσική κορτιζόνη: Το κύριο όργανο – στόχος είναι τα επινεφρίδια. Το φραγκοστάφυλλο είναι ένα δυνατό αντι – φλεγμονώδες που μπορεί να αποτοξινώσει ολόκληρο τον οργανισμό. Αποτελεί μια φυσική πηγή κορτιζόνης Φέρνει ισορροπία σε ολόκληρο τον οργανισμό. Ο κύριος μηχανισμός δράσης είναι η λειτουργική διέγερση των επινεφριδίων Ρυθμίζει την υπόφυση και διεγείρει την παραγωγή στεροειδών από τα επινεφρίδια.

Είναι δε ένα από τα πιο σημαντικά προσαρμογόνα που σημαίνει ότι διεγείρει τον μεταβολισμό, αυξάνει την δραστηριότητα των επινεφριδίων, ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας την αντίσταση του οργανισμού σε στρεσογόνους παράγοντες, μειώνει τον εκφυλισμό των ιστών και αυξάνει την δράση άλλων γεμμοθεραπευτικών σκευασμάτων. Η προσαρμογόνος δράση του βοηθάει ασθενείς που έχουν λάβει κορτικοστεροειδή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το φραγκοστάφυλλο είναι χρήσιμο γενικά σαν αντιφλεγμονώδες και ειδικά στους τένοντες και τους συνδέσμους, σε ρευματισμούς, προβλήματα αρθρώσεων, γόνατος, ισχίου καθώς επίσης στην οστεοπόρωση και στους πόνους αρθρώσεων, μυών και συνδέσμων. Όσον αφορά σε δερματολογικά προβλήματα είναι χρήσιμο σε εκζέματα, ψωρίαση και δερματίτιδες, ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά σε τσιμπήματα, καψίματα και αλλεργία προκαλούμενη από τον ήλιο.
Χρησιμοποιείται σαν αντικαταστάτης της κορτιζόνης και επαναφέρει ένα αίσθημα ευεξίας στον οργανισμό. Ενδείκνυται στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, άσθμα, εμφύσημα, βρογχίτιδα, ημικρανίες, γαστρίτιδα, ατροφία επινεφριδίων, αυξάνει την ποσότητα της κορτιζόλης στο αίμα αυξάνοντας έτσι την αντίσταση στην κόπωση και τα κρυώματα.

Σαν ένα γενικό αποτοξινωτικό μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης ουρικού οξέος και ουρίας ,είναι δε ένας χρήσιμος αντι – τοξικός παράγοντας κατά όλων των τύπων των φαρμάκων και ειδικά αυτών της χημειοθεραπείας.

Το φραγκοστάφυλλο αποτελεί τονωτικό των φλεβών και βοηθάει στην μείωση της πίεσης μέσω της ρύθμισης των επινεφριδίων. Χάρη στα συστατικά του, το φραγκοστάφυλλο είναι εξαιρετικό κατά της κόπωσης, φυσικής και ψυχικής και εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά των λοιμόξεων.

Το φραγκοστάφυλο ισχυροποιεί και συμπληρώνει την θεραπευτική δύναμη άλλων φυτών που χρησιμοποιεί η γεμμοθεραπεία. Πολύ απλά κάθε φορά που η συμβατική ιατρική χρησιμοποιεί κορτικοστεροειδή, το φραγκοστάφυλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε επείγουσες περιπτώσεις σε μεγάλες δόσεις. Προσωπικά είναι το μόνο γεμμοθεραπευτικό σκεύασμα που θα το έπαιρνα μαζί μου σε ένα έρημο νησί.

The post Φραγκοστάφυλο (Ribes Nigrum) appeared first on MedTips.

Source: medtips.gr

 
More in Uncategorized
Τι είναι ο θυρεοειδικός όζος και τι μπορεί να κρύβει;

Ως θυρεοειδικός όζος ορίζεται κάθε διακριτή ανωμαλία στον θυρεοειδή αδένα που εντοπίζεται είτε με τη ψηλάφηση ή κατά το διαγνωστικό...

Close