Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Καταρχάς είναι καλό να ξέρεις πως και τα δύο είναι κακά για την καρδιά και την υγεία σου. Παρόλα αυτά το να καταναλώνεις περισσότερη ζάχαρη είναι χειρότερο διότι μπορεί να κάνει τις αρνητικές επιδράσεις του νατρίου ακόμα πιο επιβλαβείς.
Η κύρια ανησυχία σχετικά με τις μεγάλες ποσότητες νατρίου έχει να κάνει με την υπέρταση η οποία είναι γνωστή ως ο “σιωπηλός φονιάς” καθώς είναι υπεύθυνη για περισσότερους από 350000 θανάτους ετησίως. Τέσσερις είναι οι πηγές από τις οποίες μπορείς νάτριο και αυτές είναι οι εξής: “75% βρίσκεται σε προσυσκευασμένα τρόφιμα και σε πιάτα εστιατορίων, 12% προέρχεται φυσικά από το φαγητό, 6% προστίθεται στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του φαγητού και 5% ρίχνει η νοικοκυρά την ώρα του μαγειρέματος.

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση αλατιού στο σπίτι αυτό δε βοηθάει ιδιαίτερα καθώς το ποσοστό από το οποίο παίρνουμε αλάτι από το σπιτικό φαγητό είναι πολύ λίγο. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις την κατανάλωση αλατιού είναι να σταματήσεις να τρως πολλές έτοιμες τροφές καθώς με αυτό τον τρόπο δε θα γλιτώσεις μόνο από το πολύ νάτριο αλλά θα καταφέρεις να χάσεις και μερικά κιλάκια.

http://www.faysbook.gr

Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια, Αιθέρια Έλαια http://www.mystikavotana.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Υγεία
1788168aaa96e506703e43e30fb24257_XL (1)
Ε.Μελέτη: Γιατί πίνει τσουκνίδα; (Φωτό).

Τι συμβουλή έδωσε; Η Ελεονώρα Μελέτη μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στο twitter μία φωτογραφία που απεικονίζει την προετοιμασία ενός ροφήματος...

Close