Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως

2 κιλά αλεύρι άσπρο

Προζύμι ( μαγιά νωπή 1.5 κουταλιά της σούπας)

αλάτι 2 1/2 κουταλάκια του τσαγιού

χλιαρό νερό όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αποβραδίς “πιάνουμε” το προζύμι με λίγο χλιαρό
νερό και αλεύρι (να είναι σαν χυλός) σε μία λεκανίτσα, την οποία σκεπάζουμε με
καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει  ο χυλός.
Το πρωί κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, κάνουμε μια λακούβα στη μέση και
ρίχνουμε τον χυλό με το προζύμι. (Αν το ψωμί το φτιάξουμε με μαγιά, δεν χρειάζεται
προετιμασία αποβραδίς. Απλώς διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη
ρίχνουμε στο αλεύρι).
Προσθέτουμε στη λεκάνη το ανάλο
γο χλιαρό νερό, στο οποίο
έχουμε διαλύσει το αλάτι, και ζυμώνουμε καλά, ώσπου να γίνει μία μέτρια ζύμη
που να μην κολλάει στα χέρια. Μοιράζουμε τη ζύμη σε λαδωμένες φόρμες, τις οποίες
βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένες με καθαρές πετσέτες. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί
σε όγκο, είναι έτοιμη για τον φούρνο. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια
και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μία ώρα περίπου.

πηγη
http://www.pentapostagma.gr

Έλαια, Βότανα, Αιθέρια Έλαια, και Υπερτροφές  www.mystikavotana.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
Φτιάξτε φυστικοβούτυρο (και άλλα βούτυρα) μόνοι σας

Λατρεμένο φυστικοβούτυρο…. Και τόσο παρεξηγημένο! Θεωρούμε ότι «παχαίνει» και το αποφεύγουμε. Αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας υγιεινής...

Close