Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Τι θα ήθελαν οι δάσκαλοι από τους γονείς;

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά άρθρα με θέμα πώς να κάνετε την καλύτερη επιλογή σχολείου ή για το ποια στοιχεία πρέπει να έχει μια καλή παιδαγωγός- δασκάλα. Ωστόσο , οι γονείς καμιά φορά ξεχνούν πως ο ρόλος τους στην εκπαίδευση ενός παιδιού δεν πρέπει να περιορίζεται στο να το πηγαίνουν και να το παίρνουν από το σχολείο, αλλά αντίθετα θα πρέπει να έχουν μία ουσιαστική σχέση επικοινωνίας με τη δασκάλα του παιδιού τους.

Υπάρχουν πολλά πράγματα, που οι δάσκαλοι θα επιθυμούσαν από τους γονείς, γιατί με αυτό τον τρόπο θα διευκόλυναν το έργο τους και φυσικά θα ωφελούσαν τα ίδια τα παιδιά. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Να μην πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο, όταν είναι άρρωστα. Να πηγαίνετε καθημερινά τα παιδιά στο σχολείο στην ώρα τους. Να είστε συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις σας, π.χ. αγορά σχολικού υλικού κλπ. Αν θέλετε να συζητήσετε κάτι μαζί τους, να αποφεύγετε να το κάνετε την ώρα που πηγαίνετε ή παίρνετε τα παιδιά από το σχολείο, αλλά να χρησιμοποιείτε τις μέρες και τις ώρες ενημέρωσης γονέων. Αν συμβαίνει κάποιο σημαντικό γεγονός στο οικογενειακό περιβάλλον, όπως ένας θάνατος ή ένα διαζύγιο, που θα μπορούσε να επηρεάσει την συμπεριφορά του παιδιού, καλό θα είναι να ενημερώνετε τη δασκάλα. Να έχετε καθημερινά ετοιμάσει κολατσιό για το παιδί σας και να γράφετε το όνομα του επάνω στο lunch box. Να συμμετέχετε στις συναντήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και να ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του σχολείου. Να αντιμετωπίζετε με σοβαρότητα τις παρατηρήσεις που σας κάνουν για το παιδί σας. Πολλές φορές το έμπειρο μάτι ενός εκπαιδευτικού, μπορεί να εντοπίσει προβλήματα, τα οποία εσείς δεν μπορείτε. Να μην δικαιολογείτε συνεχώς την συμπεριφορά παιδιού σας, αλλά σε συνεργασία με την δασκάλα, να προσπαθείτε να την βελτιώσετε. Να σέβεστε την δασκάλα και να περνάτε αυτόν τον σεβασμό και στα παιδιά σας.

Να θυμάστε ότι αν ένα παιδί ακούει τους γονείς του να μιλούν υποτιμητικά για την δασκάλα του, είναι βέβαιο ότι και εκείνο θα αρχίσει να την αντιμετωπίζει ανάλογα. Επομένως, καλό θα είναι η σχέση γονέα – δασκάλου να βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και την συνεργασία.

women.gr.msn.com

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια και Αιθέρια Έλαια www.mystikavotana.gr

Tagged with:
 
More in παιδιά, ψυχολογία
Πειθαρχήστε το παιδί σας με θετικό τρόπο!

Αν η καθημερινότητα σας είναι γεμάτη φωνές, τιμωρίες, κλάματα και νεύρα μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε...

Close