Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Πριν κατασκοπεύσεις τις κινήσεις της, ζητήσεις τη γνώμη των φίλων της, απογοητευτείς από τη ζωή, χάσεις κάθε ελπίδα και κλείσεις ραντεβού με σύμβουλο γάμου ή, ακόμα χειρότερα, δικηγόρο διαζυγίων, κάνε κάτι πιο απλό: εμπιστεύσου τις έρευνες. Η στατιστική προσέγγιση σε θέματα σχέσεων μπορεί να σε ηρεμήσει, γιατί αποδεικνύει ότι το πρόβλημά σου δεν είναι όσο πρωτάκουστο νόμιζες.

Σε έρευνα της ιστοσελίδας γνωριμιών Match.com, το 81% των παντρεμένων γυναικών υποστήριξαν ότι μία ευτυχισμένη σχέση είναι πιο σημαντική από την καριέρα τους. Επίσης, είπαν ότι η συντροφικότητα δεν επιβιώνει στη δυστυχία. «Είτε είσαι παντρεμένος είτε όχι, οι σχέσεις -και η ευχαρίστηση που λαμβάνεις από αυτές- είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αντρών και γυναικών» υποστηρίζει η Helen Fisher, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο Rutgers, η οποία πραγματοποίησε αυτήν την έρευνα. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα, οπότε η ζωή τους εξαρτάται από τη δημιουργία σχέσεων και δεσμών. «Δεν γυρνάς σπίτι σου από το γραφείο για να αντιμετωπίσεις άλλη μία υποχρέωση» λέει η Fisher. «Γυρνάς σπίτι σε κάποιον, με τον οποίο περνάς ωραία». Νομίζεις ότι τα πηγαίνεις καλά με τη γυναίκα σου; Αποκαλύψαμε στατιστικά από δικές μας έρευνες κι από έρευνες σημαντικών ερευνητικών ιδρυμάτων, που μπορεί να σου αλλάξουν γνώμη.

91: Ποσοστό γυναικών που είναι ευτυχισμένες στη σχέση τους.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

82: Ποσοστό δεσμευμένων γυναικών που πιστεύουν ότι είναι πιο ευτυχισμένες από τις ελεύθερες φίλες τους.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

61: Ποσοστό γυναικών που εύχονται ο σύντροφός τους να ήταν πιο αυθόρμητος.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

Πέτυχέ το: Αυτό που πραγματικά αναζητά η κοπέλα σου είναι να της δείχνεις ενδιαφέρον. Μια μέρα που δεν θα έχει κανονίσει να βγει, κάνε κράτηση σε ένα καλό εστιατόριο ή αγόρασε εισιτήρια για μία συναυλία που σου είχε αναφέρει. «Τελικά, οι γυναίκες διαλέγουν τους άντρες που ευαισθητοποιούνται για τις ανάγκες τους» υποστηρίζει η Fisher.

45: Ποσοστό γυναικών που λένε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένες αν ο σύντροφός τους τούς έπαιρνε συχνότερα δώρο ένα κινητό.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

54: Ποσοστό γυναικών που πιστεύουν ότι μία εκδρομή-έκπληξη το Σαββατοκύριακο με το σύντροφό τους θα τις κάνει ευτυχισμένες.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

85: Ποσοστό γυναικών που είναι ικανοποιημένες με τον ελεύθερο χρόνο τους.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

Δώσ’ της χώρο: Αν παραπονιέται ότι δεν έχει χρόνο για τον εαυτό της, μην αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι θέλει να σε χωρίσει. Δες το σαν ευκαιρία να επενδύσεις στην προσωπικότητά σου, υποστηρίζει η Karen Sherman, συγγραφέας του Marriage Magic! Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσεις και την ποιότητα της σχέσης σας μακροπρόθεσμα. «Οταν της δίνεις ελευθερίες, αυξάνεις το πάθος της για σένα» υποστηρίζει η Sherman. «Το πάθος μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας να διαρκέσει».

60: Ποσοστό μαμάδων που δουλεύουν full-time, οι οποίες θα ήταν πιο ευτυχισμένες αν δούλευαν part-time.

(The Decline of Marriage and Rise of New Families. Ερευνα από το Pew Research Center)

18: Ποσοστό παντρεμένων γυναικών που σκέφτονται το σεξ τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

(Πηγή: Η τρίτη ετήσια έρευνα Singles in America του Match.com)

Η ποσότητα μετράει: Αν θες η γυναίκα σου να σκέφτεται το σεξ συχνότερα, τότε κάντε σεξ συχνότερα. «Το συχνό σεξ σε κάνει να το αναζητάς» λέει η Fisher. Η πράξη από μόνη της ενεργοποιεί την έκκριση ντοπαμίνης, οξυτοκίνης και τεστοστερόνης. Γι’ αυτό η γυναίκα σου σε θέλει περισσότερο.

39: Ποσοστό γυναικών που εύχονται να κοιμόνταν γυμνές με το σύντροφό τους πιο συχνά.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

74: Ποσοστό γυναικών που πιστεύουν ότι ο τωρινός σύντροφός τους είναι ο καλύτερος που είχαν ποτέ.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

73: Ποσοστό γυναικών που είναι ικανοποιημένες με την προθυμία του συντρόφου τους να τους κάνει στοματικό σεξ.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

59: Ποσοστό παντρεμένων γυναικών που δεν φοβούνται να δείξουν στον άντρα τους ότι δεν ικανοποιήθηκαν από το σεξ.

(Πηγή: Η τρίτη ετήσια έρευνα Singles in America του Match.com)

Βγάλ’ το από μέσα σου: Πρώτα απ’ όλα, μη μιλάς για το σεξ τη στιγμή που κάνεις σεξ. «Απόφυγε να κάνεις αυτήν τη συζήτηση όταν βρίσκεστε στο δωμάτιό σας» λέει η Fisher. «Είναι ο προσωπικός σας χώρος κι αυτό κάνει τη συζήτηση εντονότερη». Ανοιξε το θέμα σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, όπως κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Οταν μιλήσετε, προσπάθησε να επικεντρώσεις την κουβέντα στη λύση του προβλήματος κι όχι στο ίδιο το πρόβλημα. Για παράδειγμα, αντί να πεις «βαριέμαι τις στάσεις που προτιμάς εσύ», πες «δεν μπορώ να πιστέψω πόσο σέξι είσαι όταν είσαι από πάνω». «Παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά σου υπό μία θετική οπτική γωνία, η συζήτηση γίνεται λιγότερο απειλητική για εκείνη» σε συμβουλεύει η Fisher.

Μυστικά Βότανα

Υπερτροφές για την τόνωση της λίμπιντο www.mystikavotana.gr

91: Ποσοστό μαμάδων που δεν έχουν πρόβλημα ο άντρας τους να ασχολείται περισσότερο με τα παιδιά απ’ ό,τι με εκείνες.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

77: Ποσοστό γυναικών που περιμένουν ο άντρας τους να καταλαβαίνει πότε είναι θυμωμένες – ακόμα κι όταν του λένε ότι δεν έχουν τίποτα.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

19: Ποσοστό γυναικών που ανέφεραν προβλήματα στο γάμο τους και χώρισαν μες στα επόμενα 4 χρόνια. (Ερευνα στο Journal of Family Psychology)

Βρες το Πρόβλημα: «Αν έχει σταματήσει να παραπονιέται, τότε περνάτε κρίση στο γάμο σας» υποστηρίζει η Sherman. «Η απάθεια είναι ένας τρόπος να σου δείξει ότι δεν την ενδιαφέρεις πια».

44: Ποσοστό γυναικών που πιστεύουν ότι η οικονομική ασφάλεια είναι σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία του ζευγαριού.

(Πηγή: Ερευνα του Men’s Health)

38: Ποσοστό γυναικών που έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από τους συζύγους τους.

(Ερευνα από το Bureau of Labor Statistics)

Στήριξέ την: «Αν η καριέρα της έχει εκτοξευτεί, μπορεί να στηριχτεί στον εαυτό της» λέει η Sherman. Ωστόσο, χρειάζεται συναισθηματική υποστήριξη από σένα. «Αν είσαι εκεί γι’ αυτήν όταν σε χρειάζεται, θα γίνεις ένας ανεκτίμητος σύντροφος» υποστηρίζει η Sherman.

Μυστικά Βότανα

Υπερτροφές για την τόνωση της λίμπιντο www.mystikavotana.gr

 

 

Πηγή:menshealth

More in Sex, Άνδρες, Σχέσεις, ψυχολογία
Συμπληρώματα διατροφής «γένους» θηλυκού

Οι θρεπτικές ουσίες που ευνοούν το γυναικείο οργανισμό Παρακάτω θα βρείτε μερικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία ευνοούν ιδιαίτερα το γυναικείο...

Close