Oolong
Είναι το παραδοσιακό κινεζικό τσάι που βρίσκεται «κάπου ανάμεσα» στο πράσινο και το μαύρο, αφού οξειδώνεται λίγο περισσότερο από το πρώτο και ελαφρώς λιγότερο από το δεύτερο. Διαθέτει ελαφρώς λιγότερη καφεΐνη από το μαύρο τσάι, ενώ μερικές από τις ευεργετικές του δράσεις είναι οι εξής:
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και του μεταβολισμού, δράση ενάντια σε ιούς και βακτήρια, ανακούφιση σε περιπτώσεις διαβήτη, εκζεμάτων και αλλεργιών, βοήθεια στην απώλεια βάρους (πιο πολύ και από το πράσινο τσάι), και σε μικρότερο βαθμό, όλα τα οφέλη των προηγούμενων ποικιλιών τσαγιού.

Μερικά tips για… το φλιτζάνι σας
-Μεγάλη σημασία έχει η θερμοκρασία του νερού στο οποίο θα φτιάξετε το τσάι σας – κάθε είδος και ποικιλία έχει την δική του ιδανική θερμοκρασία, αναζητήστε τις οδηγίες στην συσκευασία του- ενώ σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε να βράζετε το νερό, γιατί έτσι χάνεται το απαραίτητο οξυγόνο που χρειάζεται το τσάι.
-Το λευκό και το πράσινο τσάι θα πρέπει να καταναλώνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα από το μαύρο τσάι, το οποίο χάρη στο υψηλό ποσοστό επεξεργασίας μπορεί να διατηρηθεί φυλαγμένο πάνω από ένα έτος.
-Τα φύλλα τσαγιού είναι πιο ποιοτικά από την «σκόνη» τσαγιού που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.

Αν θέλετε να επιλέξετε τσάι συνδεθείτε εδώ www.mystikavotana.gr

Tagged with:
 
More in Βότανα, Διατροφή, Υγεία
Διατροφή για γερά νύχια

Τα νύχια καθρεφτίζουν την υγεία του οργανισμού αλλά και το προφίλ των βιταμινών του. Πολλές φορές αποτελούν μέσο διάγνωσης διαφόρων...

Close