Από μικρά παιδιά ακούμε πόσο κακό κάνει η σοκολάτα στα δόντια και πόσο σημαντικό είναι να τα πλένουμε πριν κοιμηθούμε. Όλα αυτά έρχεται να τα ανατρέψει μία πρωτότυπη ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι δημιούργησαν την πρώτη οδοντόκρεμα από… σοκολάτα!

Συγκεκριμένα, η εταιρία στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, που παράγει την πρωτοποριακή οδοντόκρεμα «Theodent», αποφάσισε να αντικαταστήσει το φθόριο με το βασικό συστατικό της σοκολάτας: το εκχύλισμα κακάο.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες το συγκεκριμένο εκχύλισμα κακάο, γνωστό ως Rennou, είναι εν τέλει πιο αποτελεσματικό από το φθόριο για την καταπολέμηση και την πρόληψη της τερηδόνας , ενώ σκληραίνει το σμάλτο των δοντιών, κάνοντας πιο ανθεκτικά στη φθορά του χρόνου και τα σπασίματα.

Παράλληλα για να διατηρήσει τη μοναδικότητά της, εκτός από το εκχύλισμα κακάο, η Theodent έχει και γεύση της σοκολάτας, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο θελκτική.

 iefimerida

More in Ασθένειες, Διατροφή, Θεραπείες, Υγεία
anorexia-660_0 (1)
Βρέθηκε θεραπεία για τη νευρική ανορεξία – Αισιόδοξου οι επιστήμονες

Καναδοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν λύση στην πάθηση μάστιγα της εποχής μας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε αμέτρητες νεαρές...

Close