Αχιλλαία
Θεραπευτικές ιδιότητες

Υγιεινό φυτό, όπως το χαμομήλι, και ορεκτικό, η αχιλλαία έχει ακόμα τονωτικές ιδιότητες, ενώ συστήνεται και κατά των αερίων των εντέρων. Είναι πολύ καλό εφιδρωτικό και αντιπυρετικό ενώ ρίχνει την πίεση του αίματος και διαλύει τους θρόμβους. Είναι καλό αιμοστατικό για όλες τις αιμορραγίες και αντιφλεγμονώδες. Ακόμα, είναι διεγερτικό, διουρητικό αντιρρευματικό και γενικά κατά της ατονίας. Επίσης, είναι ευεργετικό στην κολίτιδα και σε γαστρικές παθήσεις, ευεργετικό στις περιπτώσεις ζυμώσεων και δυσκοιλιότητας , καλό για το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη , τονωτικό στη λειτουργία των νεφρών και της καρδιάς, ρυθμιστικό της περιόδου, επουλωτικό και κατά των πόνων της αρθρίτιδας και των ρευματισμών.
Συστήνεται κατά του αρχόμενου διαβήτη, συντελεί στη ρύθμιση του συστήματος των αδένων, καλυτερεύοντας τη λειτουργία τους, συντελεί στη διατήρηση του κανονικού βάρους του σώματος, είναι κατά των πόνων του στομαχιού, ιδιαίτερα αυτών που είναι νευρικής φύσης, κατά της λευκόρροιας, ευεργετικό στην καρδιά και στη διανοητική λειτουργία Η κινεόλη που περιέχει είναι αντισηπτική, αποχρεμπτική, ανθελμινθική χωνευτική και η προαζουλένη είναι αποτελεσματικά σπασμολυτική , στυπτική και πικρή .

 

http://www.dwdekamhnes.gr/files/votana/files/axilaia_igeia.htm

More in Ασθένειες, Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες, Υγεία
αρχείο λήψης (4)
Άνηθος Θεραπευτικές Ιδιότητες

Άνηθος Θεραπευτικές Ιδιότητες Το αφέψημα των σπόρων του άνηθου καθώς και το ανηθέλαιο έχουν διουρητικές, χωνευτικές και ορεκτικές ιδιότητες, ενώ...

Close