Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. σκόνη μουστάρδας

200 γρ. υγρό που …θα δώσει το άρωμα (διαβάστε παρακάτω)

100 γρ. απλή – σκέτη μουστάρδα

1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Μπαχαρικά της αρεσκείας σας

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι
Πως το κάνουμε: 
Ας εξηγήσουμε τι είναι το …υγρό που θα δώσει το άρωμα.

Μπορεί να είναι κόκκινο κρασί, μπύρα, ζωμός κότας, πορτοκαλάδα, ξύδι …ό,τι νομίζετε ότι θα μπορεί να πηγαίνει με τη μουστάρδα και να της δώσει ωραίο άρωμα. Ακόμα και σαμπάνια.

 

Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά με την εξής σειρά:

- Το υγρό

- Το λάδι

- Την απλή – σκέτη μουστάρδα

- Τη σκόνη μουστάρδας

- Τη ζάχαρη

- Το αλάτι

- Τα μπαχαρικά

 

Τι μπαχαρικά; Όποια σας αρέσουν! πιπέρι; ρίγανη; θυμάρι, χαμομήλι, ταμπάσκο; Ό,τι πιστεύετε ότι πάει με το υγρό που ρίξατε.

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ κιόλας.

 

Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και ξεκουκουτσιασμένες ελιές! Εμάς μας βγήκε θαυμάσιο

 

Χτυπήστε το μίγμα στο μούλτι.

 

Οι οδηγίες εδώ είναι σαν …της ζύμης. Αν το μίγμα είναι πολύ υδαρό, ρίξτε λίγη σκόνη μουστάρδας. Αν είναι πολύ στεγνό ρίξτε λίγη κανονική μουστάρδα την πρώτη φορά και αν χρειαστεί να το ξανακάνετε λίγο από το αρωματικό υγρό.

 

Μην κάνετε την ανοησία να αφαιρέσετε το αλάτι και τη ζάχαρη από τη συνταγή. Θα καταστρέψετε τη χημεία του μίγματος – χώρια του ότι λειτουργούν ως φυσικά συντηρητικά. Γνωρίζουμε ότι τα περιοδικάlife style σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι το αλάτι και η ζάχαρη είναι του σατανά και αφύσικα, αλλά …μόδα είναι, θα περάσει.

 

Βράστε το βαζάκι που θα αποθηκεύσετε τη μουστάρδα, αν προορίζεται για αποθήκευση και αποθηκεύστε το με το καπάκι προς τα κάτω (ανάποδα δηλαδή) στο ράφι.

 

Εμείς συνήθως τη φτιάχνουμε λίγο πριν το τραπέζι και τη σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία.

www.tsoukali.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
_________________4c231cca49e23
Πώς μπορώ να μετρήσω τα υλικά μιας συνταγής χωρίς ζυγαριά;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για υπολογίζουμε τα υλικά μιας συνταγής είναι το φλιτζάνι του τσαγιού. Άλλες φορές όμως είναι μετρημένα...

Close