Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Περισσότεροι από 350 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από κατάθλιψη ή από μια διανοητική διαταραχή, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Υγείας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΠΟΥ, από κατάθλιψη πάσχουν άνθρωποι σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Μάλιστα μια μελέτη που έγινε με την υποστήριξη του ΠΟΥ δείχνει ότι περίπου ένα 5% των ανθρώπων παρουσίασαν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

«Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση (να πάθουν κατάθλιψη) από τους άνδρες», εξήγησε εξάλλου ο διευθυντής του τμήματος διανοητικής υγείας και κατάχρησης ψυχοτρόπων ουσιών στον ΠΟΥ, δρ. Σέκχαρ Σαξένα.

Ως εκ τούτου, σημειώνει ο ίδιος, ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν από κατάθλιψη είναι 50% πιο υψηλός από αυτόν των ανδρών.

Το μεγαλύτερο αυτό ποσοστό των γυναικών εξηγείται κυρίως από την επιλόχεια κατάθλιψη, η οποία επηρεάζει έως και μία λεχώνα στις πέντε.

Εξάλλου διάφορες ιδιαίτερες συνθήκες —οικονομικές δυσκολίες, ανεργία, καταστροφές και συγκρούσεις— μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Zougla.gr

More in Ασθένειες, Γυναίκες, Θεραπείες
087894913a4bcfc5731ce35bbc9516ad_M
Επτά ημέρες, σεξ!

Δευτέρα: Γίνε Pro στα Προκαταρκτικά Εχει μία γεμάτη εβδομάδα μπροστά της, γι’ αυτό το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για...

Close