Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Περιέχουν «κοκτέιλ» χημικών ουσιών
Οι γυναίκες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν προϊόντα για «ψεύτικο μαύρισμα» θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνοεμφάνισης προβλημάτων γονιμότητας και απόκτησης παιδιών με γενετικές ανωμαλίες, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Παρότι φαίνεται ως μια πιοασφαλής επιλογή από τα«κρεβάτια μαυρίσματος»τα προϊόντα αυτάπεριέχουν ένα «κοκτέιλ»χημικών ουσιών που μπορείνα θέσουν σε κίνδυνο τηνυγεία εκείνου που ταχρησιμοποιεί, ενώ μπορείνα προκαλέσουν μέχρι και την εμφάνιση καρκίνου.

Τα συστατικά τουςπροκαλούν ορμονικέςδιαταραχές πουεπηρεάζουν την υγιήανάπτυξη των εμβρύων. Ταπροϊόντα αυτά συχνάπεριέχουν καρκινογόνεςουσίες, όπως φορμαλδεΰδηκαι νιτροζαμίνες, ενώαρκετές από τις χημικέςουσίες που περιέχουνπροκαλούν ερεθισμούς στοδέρμα και έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση αλλεργιών, διαβήτη, παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων γονιμότητας.

Οι δυνητικά επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν στον οργανισμό από το «ψεύτικο μαύρισμα» ανησυχούνπερισσότερο τους ειδικούς σε σχέση με τα υπόλοιπα καλλυντικά, κι αυτό γιατί εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σώμα σε τακτικήβάση.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Jacqueline McGlade, ανέφερε ότι αυτά τα χημικά είναι«ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από την αύξηση στην εμφάνιση καρκίνων, διαβήτη, παχυσαρκίας και προβλήματαγονιμότητας».

 

http://fe-mail.gr/p

More in Ασθένειες, ειδήσεις, έρευνες, Θεραπείες, καλλυντικά
elixir_550
Τα ελιξίρια της ζωής (Αιθέριο Έλαιο λεβάντας)

Οι τρεις Σωματοφύλακες Όταν ήμασταν μικρές και διαβάζαμε παραμύθια, το να έχεις μαγικές δυνάμεις ήταν πάντα ένα ταλέντο που μας...

Close