Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

1. Φρύδι-Κάγκελο

Τη βλέπεις να χορεύει με ένα φίλο της και το πρόσωπό σου παίρνει την παγκόσμια κοινή έκφραση αποδοκιμασίας: συνοφρύωση. Οσο συνεχίζουν να χορεύουν, τα μάτια σου τους ακολουθούν, γίνονται πιο μικρά και πετάνε σπίθες. Απόφυγέ το χορεύοντας. Ερευνα του πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ λέει πως ο χορός σε χαλαρώνει διπλασιάζοντας τις πιθανότητές σου να συνεχίσεις να κρύβεις τα νεύρα σου και μετά το κλαμπ.

2. Stay Cool
Ολοι νομίζουν ότι έκανες ντους. Στην πραγματικότητα, ιδρώτας χύνεται από τους πόρους του αποκρινή κι εξωκρινή αδένα στα χέρια και τις μασχάλες σου καθώς το νευρικό σύστημα προσπαθεί να σε ηρεμήσει. Μην εξάπτεσαι. Αντί να γίνεις έξω φρενών και να θελήσεις να πετάξεις κάτι στη μούρη του αντίζηλου, πετάξου καλύτερα μαζί της κάπου για το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το US International Communications Research Group, το 88% των γυναικών λένε πως οι διακοπές είναι η πιο ρομαντική κίνηση.

3. Ανάπνευσε βαθιά
Ο αέρας περνά από την τραχεία στην κυψέλη του πνεύμονά σου, όπου οι «ταραγμένες» αναπνοές σου είναι καύσιμο για τη ζηλιάρα καρδιά σου. Αν συνεχίσεις αυτήν την εν θερμώ πρακτική, τριπλασιάζεις το ρίσκο να έχεις αναπνευστικές δυσκολίες σε λίγα χρόνια. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γέιλ βρήκαν ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν δείγματα ζήλιας στην καθημερινότητά τους.

4. Παιχνίδια του μυαλού
Ο γόης στο διπλανό τραπέζι κρυφοκοιτάζει την κοπέλα σου με λάγνο βλέμμα κι εσύ που το βλέπεις γίνεσαι κόκκινος και σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Ο αμυγδαλοειδής πυρήνας του εγκεφάλου σου -το μέρος απ όπου διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου- δέχεται απειλή και βάζει το σώμα σου σε ετοιμότητα. Εκκρίνεται μία ορμόνη, η νορεπινεφρίνη, που προκαλεί φόβο και θυμό, τα οποία εσύ βιώνεις σαν ζήλια. Την επόμενη φορά που θα πάθεις κρίση άγχους για τη σχέση σου, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στην Αμερική σε συμβουλεύουν να μην κάνεις τίποτα. Ο καλύτερος τρόπος, λένε, για να επαναβεβαιώσεις την πίστη σου είναι να περιμένεις. Μην κάνεις τίποτα λοιπόν και περίμενε να απορρίψει τον γλοιώδη τύπο.

5. Στομαχόπονος
Καθώς αυτή αρνείται εγκάθετα να απαντήσει στις ερωτήσεις σου, εσύ βιώνεις ένα αίσθημα συντριβής στο στομάχι σου. Φοβάσαι για τη σχέση σου και ίχνη αδρεναλίνης απελευθερώνονται προκαλώντας αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα στην κοιλιά. Μείωσε τις πεταλούδες που νιώθεις στο στομάχι σου παίρνοντας βαθιές ανάσες. Το Αγγλικό Ινστιτούτο Αγχους και Στρες ανακάλυψε πως οι αργές και βαθιές εισπνοές μειώνουν το στρες κατά 15%. Θα παραμείνεις ήρεμος και θα συνειδητοποιήσεις ότι θες να αποφύγεις να γίνεσαι κόκκινος από τα νεύρα σου, γιατί κανένας δεν σε συμπαθεί όταν είσαι θυμωμένος.

menshealth.g

Tagged with:
 
More in Sex, Άνδρες, Αντιμετώπιση, Σχέσεις, ψυχολογία
550_334_113905
Αντρες: Γίνε μάγος στην αποπλάνηση.

Για να βγείτε ραντεβού Γίνε ο διάδοχος του υπνοθεραπευτή Paul McKenna και δώσε της «κρυμμένες εντολές». Η τεχνική: Τη συναντάς κατά...

Close