Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Η περιορισμένη όραση είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολύ τους ηλικιωμένους και φοβίζει τους νεότερους. Τη λύση σε αυτό έρχεται να δώσει μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και αποδεικνύει οτι το μουρουνέλαιο, πλούσιο σε Ω3, μπορεί να προλάβει τα προβλήματα όρασης που δημιουργούνται με το πέρασμα των χρόνων.

Συγκεκριμένα στην έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΙΟVS (Investigative Ophthalmology & Visual Science) αναφέρεται οτι στα πειραματόζωα που χορηγήθηκε DHΑ, ένα είδος λιπαρού οξέως που περιέχεται στο μουρουνέλαιο, αποφεύχθηκε η συσσώρευση των τοξικών ουσιών στον αμφιβληστροειδή.

Οι τοξικές αυτές ουσίες κανονικά συσσωρεύονται με το πέρασμα των χρόνων και ευθύνονται για την περιορισμένη όραση των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων.

Ο Ίβ Σόβ και η ομάδα του απο τη Σχολή Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα που έκαναν την έρευνα, αναφέρουν οτι αυτή τους η ανακάλυψη θα οδηγήσει σε ευρεία θεραπευτική χρήση, ενω προς το παρόν, διεξάγουν μία ακόμη έρευνα που αφορά την σταδιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού με την πάροδο των χρόνων.

iefimerida